• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
DATSO, 'KUYAP Eğitim İhtiyaç Analizi Çalıştayı düzenliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Avrupa Birliği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından finanse edilen KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP) 2013 yılı Şubat ayında uygulanmaya başlandı.

 

KUYAP ile Türkiye’nin 15 ilinde (Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Trabzon, Kayseri, Van, Kastamonu, Sivas, Samsun, Elazığ, Kars, Erzurum, Kahramanmaraş ve Batman) işletme, çalışan ve işverenlerinin, insan kaynaklarına yatırım yoluyla küresel ekonomideki değişimlere uyum yeteneklerinin arttırılması hedefleniyor.

 

Proje kapsamında düzenlenecek olan toplam 15 Eğitim İhtiyaç Analizi Çalıştayı’nın 14’ncüsü, yarın (Perşembe) Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

 

TOBB temsilcileri, Diyarbakır TSO ve projeyi yürüten teknik destek ekibi uzmanlarının katılacağı toplantı, Diyarbakır TSO başkanı ile odanın ilgili üyeleri ve kurum ve kuruluşların temsilcileri için saat 13.30'da düzenlenecek.

 

KUYAP, uygulandığı illerde, işletmeleri küresel iş ortamına hazırlamayı amaçlıyor. Bu kapsamda, hem işveren ve çalışanlara genel ve mesleki alanlarda eğitimler verilecek, hem de Ticaret ve Sanayi Odaları’nın eğitim alanında kurumsallaşmaları ve birer eğitim üssü haline gelmeleri yönünde önemli bir adım atılmış olması hedefleniyor. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir