• DOLAR 32.247
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2463.711
  • ...
Üniversitesi öğrencilerinden örnek davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Fırat Üniversitesi öğrencileri, Elazığ`da fakir ve muhtaç ailelere gıda ve mutfak malzemesi yardımı yaptı. Bu davranışlarıyla örnek teşkil eden öğrenciler yardımı, öğrenci arkadaşlarından, memur olmuş arkadaşlarından ve Elazığ`ın duyarlı esnaflarından toplayıp fakir ve muhtaç ailelere ulaştırdıklarını ifade ettiler. 

Yeni İhya-Der fakir aile tespiti üzerine yardımlarını ulaştırdıklarını ifade eden Fırat Üniversite öğrencilerinden Ömer Kılıç ve Ramazan Erdem,   “Toplamış olduğumuz gıda ürünlerini Yeni İhya-Der aracılığıyla fakir ailelere ulaştırdık.  Biz bu yardımı yaparken Allah`ın rızasını gözeterek ve Allah Resulünün buyurmuş olduğu  ‘Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir.’  hadisi üzerine hareket ettik ve yardım topladık. Topluma hizmet dersi adı ile projemizde fakir ailelere yardım toplamayı onların ihtiyaçlarını karşılamayı karalaştırdık. Kolilerimiz 50 TL değerinde hazırladık. Kolilerimizin içerisinde ise çay şeker yağ gıda ve baklagilleri bulundurduk. Bir ailenin bir aylık ihtiyacını karşılayacak şekilde hazırladık." dediler 

Yardım çalışmalarına destek veren herkese teşekkür eden öğrenciler, “Yardımda bulunan ve dağılmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun”  temennisinde bulundular.  (Yasin Kavaklı - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir