• DOLAR 32.255
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2461.576
  • ...
SON DAKİKA
`HÜDA PAR`ın önünü kesemeyecekler`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl il Teşkilatı, Beşyol seçim bürosu önünde Bingöl halkının yoğun katılımıyla bir program düzenledi. Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı ile Bingöl Belediye Başkan Adayı Mehmet Şenlik birer konuşma yaptılar.

Son zamanlarda HÜDA PAR’a karşı bilinçli olarak çeşitli iftiralar atıldığının belirtildiği konuşmalarda halkın bu tür söylemlere kanmaması konusunda çağrı yapıldı.

“Şahsi menfaatler için tüm değerler ayaklar altına alınıyor”

Programda konuşan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, seçimlere bir hafta kaldığını hatırlatarak Allah’tan hayırlı olanı kendilerine nasip etmelerini diledi. Dürüst siyaset ve gerçek adalet parolasıyla siyaset sahnesine çıktıklarını belirten Tasalı, “Söz olsun diye bu parolayı tabelalarımıza ve bürolarımıza asmadık. Görünen o ki yıllardır bu ülkede bu coğrafya da birileri yalan iftira ve dünyevi çıkarlar uğruna her şeyini inancını siyasetini çıkar ve menfaatine kurban etmiş ve etmeye de devam ediyor. Şahsi menfaatleri için halkın ve hakkın bütün değerlerini ayaklar altına alıyorlar.” dedi.

“Kendinden olmayan insanları fişliyorlar”

Bir süredir seçim çalışmalarını yaptıklarını ve bazı usulsüzlüklerle karşılaştıklarını söyleyen Tasalı, “Bizler birkaç aydır sahada seçim çalışması yapıyoruz. Son iki gündür il dışındaki bazı köylere gittiğimizde şunu gördük. Zalim ve hâkim güçler iktidarı eline alarak halka zülüm edenler halka söyleyecek sözü ve halka gidecek yüzü olmayanlar köylerde satın aldıkları şahıslarla biz oylarımızı açıktan kullanacağız diyorlar. Bu kendilerinden olmayan insanları fişlemektir. Bu şu anlama geliyor Taşrada kendilerine oy vermeyecek vatandaşı tehdit etmektir. Hani sizin sandık ve demokrasi anlayışınız? Sizin demokrasi ve sandık anlayışınız bu mu? Madem bu zulümleri, bu haksızlıkları, bu despotizmi yapıyorsunuz o zaman sandığa ne gerek var? Ama etekleri tutuşmuş siyaseti dünyevi çıkar ve menfaat uğruna canavarlaştıranlardır.” ifadelerini kullandı.

“Kendi aralarında senaryolar yapıyorlar”

Konuşmasının devamında Tasalı,Halkı sömüre sömüre, halkı aldata aldata artık halkın evine giremez oldular. Halkın huzuruna çıkamaz oldular. Yerlerinde oturup kendi aralarında senaryolar çiziyorlar. Bir de kardeşlikten, özgürlükten, hak hukuk ve adaletten bahsediyorlar. Geçmişte bir parti altında seçilmiş şimdi çıkar ve menfaatleri çatışmış ayrı düşmüş zevatlar memleketin her bir parçasını burası benim diyor ve aşiretini toplayarak açık oy kullanacaksınız diyorlar. Ve buna da demokrasi ve sandık diyorlar. Ben soruyorum kardeşlerim, Allah sizleri hür yaratmış. Sizler hür yaratılmışken ve her birinize ayrı ayrı irade verilmişken sizin bu iradelerinizi satanlar kimlerdir görüyorsunuz. Birkaç milletvekilini koluna geçirip sokaklarda gövde gösterisi yapanlar sizin adınıza karar almış ve biz hepimiz blok oy kullanacağız diyorlar.” şeklinde konuştu.

“Zalim zihniyet sandığa gömülecek”

Zalim ve baskıcı zihniyetin 30 Mart’ta sandığa gömülmesi gerektiğini ifade eden Tasalı, “Kardeşlerim bu zalim ve baskıcı zihniyeti Allah’ın izniyle 30 Mart’ta sandığa gömeceğiz. Bu zihniyetin artık bu topraklarda yaşamaması gerekiyor. İster bize oy verin ister vermeyin bizler seçimden sonra bu sokaklarda hep beraber dolaşacağız. Bizler sizlerle aynı kahvede ve aynı masalarda oturup çaylar içeceğiz. Muhabbet edeceğiz. Bizler muhabbet fedaisiyiz. Bizim husumete, düşmanlığa, kine, nefrete ve ayrımcılığa vaktimiz yoktur. Herkes bizi böyle bilsin. Hür Dava Partisi’nin derdi, kardeşlik ve hürriyettir. Biz bu prensiplerle halkımıza hizmet etmek istiyoruz.” dedi.

“Peygamberlerden beri süregelen bir davamız vardır’’

Siyaset yapanların söz ve davranışlarına dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Tasalı, “Bölgenin insanları iki partiye mahkûm edilmişti. ‘Hür Dava Partisi zaten çalışıyor ve oyları bölüyor biz de kazanırız’ diyorlar. Söyleyecek sözleri ve konuşacak yüzleri olmayanlar yalan ve iftiraya sarılmışlar. Biz HÜDA PAR olarak seçime gireceğiz ve bir oy bile alsak yine kimseyle birleşmeyeceğiz. Boşuna heveslenmeyin, gafletiniz devam etsin.  Siz yatmaya devam edin. HÜDA PAR’ın bir tek oyu bile size gelmeyecek. Boş heveslere kapılmayın. Bu boş hevesleriniz boğazınızda kalacaktır.” ifadelerini kullandı.

Son olarak halka yalan ve iftiralara kanmamaları konusunda uyarıda bulunan Tasalı, “Siz yalan ve iftiralara kanmayın. Biz çalışmalarımızı ve gayretlerimizi çoğaltıp çalışmalıyız. Yeni bir parti olmamıza rağmen davamız yeni değil ve Peygamberlerden beri süregelen bir davamız vardır. Âlimler, varisler, Şeyh Said ve Bediüzzaman’lardan kalan bir davaya sahibiz. Biz asla partizan değiliz ve tek amacımız sizlere hizmet etmektir.” şeklinde konuştu.

“Çeşitli oyunlarla HÜDA PAR’ın önünü kesmeye çalışıyorlar”

Tasalı’nın ardından konuşan HÜDA PAR Bingöl Belediye Başkan Adayı Mehmet Şenlik, HÜDA PAR’ın önünü kesmek adına bir takım oyunlar oynandığına dikkat çekti. Hiç kimsenin özgürlüğünü kısıtlama gibi bir niyetlerinin olmadığını söyleyen Şenlik, “Hiç kimsenin özgürlüğünü bozmaya ve kısıtlamaya niyetimiz yoktur. Bizler bunun karşısındayız. Rakiplerimiz senaryo ve entrikalarla Hür davanın önünü kapatmak ve kendi önlerini açmak için tıpkı kendi aralarında birbirlerini yok etme uğruna birbirlerini çukura düşürüp üzerinden atlama gibi Hür davanın da önüne bir takım planlar kurmuşlar. Bir takım oyunlar oynuyorlar. Ama kusura bakmasınlar başaramazlar. Sizler gibi ferasetli ve bilinçli kardeşlerimiz olduğu müddetçe Allah onlara bu fırsatı vermeyecektir.” dedi.

“Bütün zulümlere karşı duruyoruz”

Canları ve malları pahasına da olsa Allah davasını savunmak için mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Şenlik, “Bu dava yeni bir dava değildir. Çok köklü olan bir davadır. İman ağacı gibidir. Kuran’ı Kerim’de anlatıldığı gibi saçakları yerin dibine uzanmış ve dalları göklere kadar çıkmış, her zaman meyvesini veren iman ağacı gibidir. Hür dava böyle bir misyonu yüklenmiştir. Ve bu misyonu da Allah’ın izniyle tüm insanlara taşıyacaktır. Bütün zulümlere ve haksızlıklara, bütün ret ve inkâra karşı duruyoruz. Kimlik inkâr edildi. Hak ve hukuk çiğnendi. Bu memlekette nice zulümler ve hakaretler edildi.” ifadelerini kullandı.

“Müslümanlar çok zulüm gördü”

Müslüman halkın çok zulümler gördüğünü belirten Şenlik, “Bir makasın iki çenesi gibi bu milleti kestiler. Bilirsiniz tek taraflı makas asla kesemez. Ama iki çene bir araya gelse araya ne girse de onu kesecektir. Bu halk böyle kesildi böyle parçalandı. Bu makasın bir çenesi Kemalizm bir çenesi de Marksizm’dir. Bu iki zülüm birlikte bizi ezdiler ve hala zulme devam ediyorlar. Tek çene olsaydı böyle yapamazlardı. Ama artık hür kadrolar var. Hür kadrolar buna izin vermeyeceklerdir. Hür kadro Müminlerin konuşan sesi olacaktır. Hür kadrolara çarpan iflah olmamıştır. İnşallah bunlar 30 Mart’ta oyunlarının işe yaramadığını göreceklerdir.” şeklinde konuştu.

“Özgürlük tek taraflı olamaz”

Herkesin hürriyetten bahsettiğini söyleyen Şenlik, “Ama bunu söyleyenler bunda samimidirler mi? Kendileri bunu yaşıyorlar mı?  Bunlar özgür olduklarını söylüyorlar ve başkalarına da zülüm ediyorlar. Özgürlük demek kendi nefsin için yaptığını başkası için de yapacaksın. Bu bizim iman meselemizdir. Peygamberimizin dediği gibi, ‘Bir mümin kendi için istediğini mümin kardeşi içinde istemedikçe gerçek Müslüman olamaz.’  Eğer zulme ve haksızlıklara uğramamayı istiyorsan bunu mümin kardeşin için de isteyeceksin. Özgürlük tek taraflı olamaz. Bir kuş tek kanatlı uçamaz.” ifadelerini kullandı.

“Gelin Hür Dava’da birleşelim”

Konuşmasında adalet ve hukuk konusuna dikkat çeken HÜDA PAR Bingöl Belediye Başkan Adayı Mehmet Şenlik, “Eğer Bingöl’ün yarısı senin ve diğer yarısı senin değil ise sen burada huzurlu yaşayamazsın. Adalet ve hukuk olmalıdır. Peygamberimizin dediği gibi ‘doğulu da batılı da aynı haklara sahiptir.’ Bir tarağın dişleri gibi hukuk önünde eşit haklara sahipsiniz. Kim daha takvalı ise en değerli ve şerefli olan odur. Bizim yolumuz nasihat yoludur. HÜDA PAR olarak hak üzereyiz. Bizim dışımızdakiler batıl yoldadır demiyoruz. Belki biz de yanlış yapıyoruz. Biz herkese diyoruz ki gelin doğrularda birleşelim. Bizim söylediklerimiz dışında eğer doğru varsa gelin bize söyleyin ve birleşelim. Eğer doğru yoksa siz gelin Hür Dava’da birleşelim. Kardeşliğimizin çatısı burada olsun.” şeklinde konuştu.

(Nihat Kanat/Ali Fidancı/Musab Girişen-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir