• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
PKK Militanları Arasında Evliliğe İzin Çıktı İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ve Avrupa`dan yayın yapan avustakurd adlı internet sitesinin haberine göre KCK’nın son konsey toplantısında alınan kararla militanların evlenmesine onay çıktı.

Kandil’de yapılan son konsey toplantısında PKK evliliğe izin verdi. Yıllardır militanlarının birbirleriyle ilişki yaşamalarına şiddetle karşı çıkan ve bunu örgüte ihanet olarak yorumlayan PKK’da çözüm süreci ile birlikte yeni bir adım başlattı. Daha önce örgüt, örgüte katılan evli mensupları bile diğerlerinden ayıran örgüt, Kandil’de yapılan son KCK Konsey Toplantısında militanların evlenmesine onay verdi.

PKK YILLARDIR KARŞI ÇIKIYORDU

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ve Avrupa`dan yayın yapan avustakurd adlı kürt internet sitesinin haberine göre, Kandil`de yapılan son KCK konsey toplantısında evlilik için izni çıktı. İnternet sitesi haberi flash koduyla duyururken şu bilgilere yer verdi: "PKK yıllardır şiddetle evliliğe karşı çıkıyordu. PKK, evli olarak kendisine katılanları ayırıyordu. Birbirine aşık olan örgüt mensupları hakkında soruşturma açılıyordu ve mahkemeye çıkarılıyor ve cezalandırılıyordu. PKK`nın çok sayıda kadrosu şehirde ya da dağda birbirine aşık olanlar korkudan bunu açıklayamıyordu. Cesaret edip evlenemiyorlardı. Üstelik evlenenler ihanetle suçlanıyordu. Yapılan son geniş toplantıda bu yasak kaldırıldı"

ANA GÜNDEM EVLİLİK

Haberde, Kandil`de birkaç gün önce yapılan geniş katılımlı toplantıda, bu kararın alındığı ve toplantıya örgütün tepe isimlerinden Cemil Bayık, Murat Karayılan, Duran Kalkan, Mustafa Karasu`nun da katıldığı bilgilerine de yer verilirken ana gündem maddesinin ise örgüt mensuplarının evlilik sorunu olduğu duyuruldu. Haberde; “Toplantıda, örgüt mensuplarının evlilik sorunu üzerinde duruldu. Bir karar alındı. Birbiriyle gönül ilişkisi olan örgüt mensuplarına evlilik için izin verildi. Bu karar, PKK`nın savaş sistemine zarar verilmesin ve mensupları üzerinde kötü bir tesir yapmasın diye" denildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir