• DOLAR 32.521
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2423.139
  • ...
Eğil ve Dicle ilçelerinde sorunlar yumağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR)’ın Eğil ve Dicle ilçelerinde gerçekleştirdiği mitingler sonrası ilçelerin belediye başkan adayları şehrin sorunlarını ve çözüm yollarını İlke Haber Ajansı’na anlattı. 

Eğil’in yaşadığı sorunları anlatan Eğil ilçe Belediye Başkan Adayı Ali Durgunsu, Eğil’in Peygamberler şehri olarak bilinen küçük, şirin bir ilçe olduğunu belirterek, “Eğil şu anda bir köyü andırıyor ve bir çok şeye ihtiyacı var. İlçeye Peygamber türbelerini ziyarete gelenler,  yolun dar olmasından dolayı çok zor durumda kalıyorlar. Ziyarete bir çok yerden gelenler olduğu için bu yolun genişletilmesi lazım. Eğil’in yanında deniz yavrusu dediğimiz bir baraj var. Bu barajın çevresi, ilçenin tarihi ve Peygamberleri hatırlatacak şekilde dizayn edilmesi lazım. Bununla beraber ada köyleri dediğimiz 5-6 köy var. Bu köylerin ulaşım sorunları var.Bu  ulaşımın sağlanması konusunda köprünün yapılması lazım.” şeklinde konuştu. 

“Başbakan ve Bakan Arınç söz verdi ama halen çözülmedi”

 Köprünün yapılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan  yardımcısı Bülent Arınç’ın söz vermelerine rağmen, bu sorunun hala çözülemediğini kaydeden Durgunsu,  “Biz Hür Dava Partisi olarak bu sorunlar üzerinde duracağız. Ayrıca Eğil’in köylerinde alt ve üst yapı sorunları  var. Biz inşallah bu köylerimizi imar ederek işe başlayacağız. Ayrıca ahlaki yozlaşmanın önüne geçecek, gençlerimize iş ve aş imkanları sağlayacağız. Onların elinden tutup onları sahipleneceğiz. Onlara ilim irfan yerleri açacağız. Biz Hür dava partisi olarak insanlarımızın sorunlarını gidermek için yola çıktık.”ifadelerine yer verdi. 

Köyde olan imkanlar Dicle’de yok

 Dicle (Piran) HÜDA PAR Beldiye Başkan Adayı M.Sıddık Aktan ise,  İlçenin en büyük sorunlarından biri olan su sorununa  değinerek, “Kış mevsiminde günde bir, sadece 2 saat su akıyor. Yazın ise 2 günde bir veya 2 saat akıyor. 21. Yüzyılda yaşıyoruz ve  biz hala su sıkıntısıyla uğraşıyoruz. Geçenlerde 100 hanelik bir köye gittim. O köyde yeni bir cami yapılmış, bayanların abdest yerleri ayrı, erkeklerin ayrı olarak yapılmış. Bir köyde bile böyle bir şey varken, 12 bin nüfuslu bir ilçede, değil bayanların abdest yerleri, erkeklerin bile abdest alma yerleri yok. İşte böyle bir ilçede yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

“ ‘Davaya katkı yoksa çözüm arama!’ yazısı yazmışlar”

Dicle’nin 10 yıldır aynı parti tarafından yönetildiğini hatırlatan Aktan, “ Kesinlikle o partinin yandaşlarının dışında kimsenin belediyeye personel olarak alındığını görmedim. Fen Müdürlüğünün arka tarafında içeride ‘Davaya katkı yoksa çözüm arama’ yazısı yazmışlar. Yani ‘Bize yandaşlık yapmıyorsan, bize rüşvet vermiyorsan kesinlikle çözüm arama, bu karşılanmayacaktır.’ demektir.” şeklinde konuştu. 

HÜDA PAR olarak Diclelilere hizmet götüreceklerini kaydeden Aktan, “Onların malını yetim malı gibi koruyacağız. Onları sorunların çözümüne dahil edeceğiz.”diyerek konuşmasına  son verdi.  (Zeki Aras/Osman Öksüz/İlyas Yavuz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir