• DOLAR 32.161
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2448.13
  • ...
Akif`i okumak değil Akifleşmek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi A Salonu’nda düzenlenen etkinlikte katılımcılar bin 500 kişilik salonu hınca hınç doldurdu. Akif’i anlayabilmenin önemine değinen Tuncer, günümüz gençliğinin Akif’in, Cemil Meriç’in, Necip Fazıl’ın ruhunu anlamaya ihtiyacı olduğunun altını çizdi.  

Onların ruhunu anlayan bir gençliğin çok şeyler başaracağını dile getiren Tuncer, bu ruha sahip gençliğin Suriye’de, Filistin’de, Myanmar’da yaşayan mazlum insanların yüreğine umut olacağını kaydetti.  Etkileyici ve samimi sohbetiyle kimi zaman güldüren kimi zaman düşündüren Tuncer, “Akif, sadece şiir yazan biri değildi. Şiiri yaşatandı. O mütevaziliği ve alçakgönüllülüğü ile nam salmış biriydi” dedi. 

Çanakkale’nin bir savaşın değil bir ruhun adı olduğunu ve Çanakkale’yi ruhumuza nakşedenin Mehmet Akif olduğuna dikkat çeken Tuncer, Çanakkale destanının birliğin, beraberliğin timsali olan bir tarih olduğunu vurguladı.  

Davet için Dicle Üniversitesi’ne teşekkür eden Tuncer, programını İstiklal Marşı’nın 10 kıtasının tamamını okuyarak noktaladı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir