• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
“Bunlar cemaat değil, siyasi örgüt”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya`nın dik duruşunun Türkiye`ye heyecan verdiğini söyledi.

“BURADA MONTAJ YOK”

Malatya`nın Battal Gazi destanını yeniden yazdığını, şehitlerin aziz ruhunu muazzez ettiğini, merhum Turgut Özal`ın ruhunu şad ettiğini belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye, buraya baksın. Burada montaj yok. CHP buraya baksın, MHP buraya baksın. Burada montaj yok. O malum medya buraya baksın, Pensilvanya buraya baksın, burada montaj yok. Burada halk var, burada millet var.”

"TEK DERDİMİZ VAR, HAKK`IN VE HALKIN RIZASINI KAZANMAK"

Başbakan Erdoğan, dik duracaklarını ama dikleşmeyeceklerini ifade ederek, “Milletimizin desteği ile gümbür gümbür geldik. Tek derdimiz var, Hakk`ın ve halkın rızasını kazanmak. Bu aziz millet bize, `Allah sizlerden razı olsun` desin, inanın bize bu yeter. Bundan daha büyüğüne gerek yok. 12 yıldır Türkiye`yi, 81 vilayeti, bu topraklar üzerindeki her bir haneyi şenlendirmek için çalışıyoruz." dedi.

“ÖZ YURDUNDA GARİPSİN”

Çocuklarının dördünün de imam hatip mezunu olduğunu ve erkek evlatlarının katsayı sebebiyle, kızının ise başörtüsü nedeniyle ABD’de de okumak zorunda kaldığını söyleyen Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya` diyor ya şair, işte bunlar bizim kızlarımıza parya muamelesi yapmak istediler. Bu Kılıçdaroğlu, Bahçeli gibi adamlar, boğazından haram geçmemiş yavrularıma iftira etme yarışına girdiler. Pensilvanya ile birlikte montajladılar. Bunlar bu kadar adi, seviyesiz ve karakter yoksunu. Artık dayanılmaz hale geldi, çünkü her meydanda yaptıkları budur. Bu kadar adilik, alçaklık olamaz. Sen önce git aynaya bak. Benim rahmetli anneme hakaret edecek kadar adisin, seviyesizsin. Terbiyesiz herif hem hakareti yapıyor, hakareti yaptıktan sonra da ‘unuttum ya o rahmetli olmuş‘ diyor. Bu ahlaksızlık değil de nedir? Bir Başbakanın ölmüş annesine, yolsuzluk isnadında nasıl bulunursun? Bu kadar adilik, pespayelik olur mu?”

"AVANTALARINI ALAMADILAR HERHALDE"

“Bunlar, 3. Havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü`nü yapan müteahhitlere saldırdılar. Buraya devletin cebinden bir kuruş çıkmıyor.” diyen Başbakan Erdoğan, müteahhitlerin bu işlere 46 milyar dolar harcayacağını söyledi ve şöyle devam etti:

“Gayet güzel şekilde çalışıyorlar ama paralel yapı engellemeye çalışıyor. Bunların bu vatanı, milleti sevmek diye bir derdi yok. Beklediklerini bulamadılar herhalde, avantalarını alamadılar herhalde. Bunların karşısında pes etmek yok” diye konuştu.

“MARMARAY`I DURDURMAK İSTEDİLER”

Bu kişilerin mayıs ayında açılışını yapacakları, Başbakanlık binasını da durdurmaya çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, “Bunlar MİT’e de saldırdılar, Marmaray`ı da durdurmak istediler. Şimdi utanmadan, sıkılmadan Marmaray`dan geçiyorlar.” dedi.

Çözüm sürecine saldırdıklarını, insanların yatak odalarına, mahrem telefon görüşmelerine, hatta başörtüsüne saldırdıklarını kaydeden Erdoğan, "Gezi Parkı`nda 12 tane ağaç sökülmüş, bunlar farklı bir yere taşınmış, onlar da gelip samimiyetle çevre gösterisi yapmışlar. Geçin o işi geçin. Bizim iktidarımız 12 yılda 3 milyar fidan ve ağaç dikti. Nerede 12 ağaç ya. Ama bunların çevrecilik diye bir derdi yok, bunlar terör örgütleri ile beraber çalışıyorlar, yaktılar, yıktılar, cam çerçeve esnafı mağdur ettiler. Kılıçdaroğlu, elinde molotofkokteyli ile dolaşanlara `sevgili evlatlarım` diyor. Bizim sevgili evlatlarımız elinde bilgisayarı, kalemi ve kitabı olanlardır." ifadelerini kullandı.

"SİYASİ BİR ÖRGÜT"

"Eğer gücünüz yetiyorsa, kurun partinizi karşımıza öyle gelin." diyen Başbakan Erdoğan, "Genel başkanınız Pensilvanya`da, kainat imamı, onu da çağırırsınız, o da gelir partinizin başına geçer, beraberce Türkiye`de siyaset yaparsınız. Bunlar artık dini bir örgüt değil, siyasi bir örgüttür." dedi.

“HAYIRLI OLSUN”

Başbakan Erdoğan, mitingin ardından gazetecilere, Anayasa Mahkemesinin eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile ilgili kararını değerlendirdi.

Erdoğan, "Hayırlı olsun dileklerimi özellikle ifade etmek isterim. Bu konuda geçmişte benim Sayın Başbuğ ile ilgili düşüncelerimi biliyorsunuz. Yerel mahkemenin kararı bizim için önemli fakat Cumhurbaşkanımızın özel yetkili mahkemelerle ilgili kanunu onaylaması, sürece farklılık getirir mi getirmez mi onu tam bilemiyorum." ifadelerini kullandı.

Durumun yeni kurulacak olan Ağır Ceza Mahkemeleri`nde değerlendirilmesinin söz konusu olacağını, Ankara`ya dönünce de konuya ilişkin tam değerlendirme yapıp, gerekli bilgileri alacağını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Ben hayırlı olmasını diliyorum, temennim budur." dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir