• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Tekne battı, göçmenler son anda kurtuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muğla`nın Bodrum İlçesi`nde, yasadışı yollarla yurtdışına kaçmak isteyen Suriye uyruklu 7 kaçağın ve bir organizatörün bulunduğu tekne kıyıdan açıldıktan sonra su alarak battı. Organizatör yüzerek olay yerinden kaçarken, tekneye tutunan 7 göçmen, yakında bulunan sitenin görevlileri tarafından son anda kurtarıldı.

Olay, ilçeye bağlı Akyarlar Köyü Aspat Koyu`nda saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Suriyeli 7 kaçağın ve bir Türk organizatörün bindiği 6 metre uzunluğundaki balıkçı kayığı sahilden 100 metre açıldıktan sonra su alarak battı. Ters dönen tekneye tutunarak bağırıp yardım isteyen 7 kaçağa bölgede bulunan sitenin güvenlik müdürü Yasin Yiğit ve yardımcıları müdahale etti. Site görevlileri, denize atlayarak kaçakları sudan çıkardı. Site görevlileri, Suriyeli kaçaklara yiyecek ve giyecek verdi. Kaçaklar, görevlilerin haber vermesi üzerine gelen ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi`ne götürülerek tedaviye alındı. Jandarma, yüzerek kıyıya çıkıp kaçan organizatörün yakalanması için çalışmaların başlatıldığı bildirdi. Suriyeli kaçakların verdikleri ifadede kişi başına 1000 dolar ödeme yaptıkları ve Yunanistan`ın Kos Adası`na gitmek için açıldıklarını söyledikleri öğrenildi.

Kaçakları kurtaran güvenlik müdürü Yasin Yiğit, "Gece yarısı denizin ortasında bağırışmalar duyduk, önce hava güzel olduğu için avlanan balıkçılar sandık, sonra seslerin daha da arttığını ve yabancı dilde olduğunu öğrenince bir gariplik olduğunu anladık. Suriyeli göçmenler ters dönen tekneye tutunup kurtulmaya çalışıyorlardı, yardımcılarımla birlikte onları karaya çekip çıkardık, buradan Yunan adasına geçmek isteyen birçok kaçak geçmiş yıllarda boğularak ölmüştü, teknenin kıyıdan ayrılmadan batmış olması büyük şans" dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir