• DOLAR 32.229
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2488.924
  • ...
Kur`an Nesli gençlerle buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kur`an Nesli Platformu, gençlerin sorunları ve ‘ideal gençlik’ nasıl olmalı? Gibi konuların ele alındığı   “Gençlerle buluşma” programı düzenledi.

Yeni İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda saat 19.30’da düzenlenen programa, Doğruhaber Gazetesi Yazarı Eğitimci Abdulkadir Turan’ın konuşmacı olarak katıldı. programa Kur’an Nesli Platformu Başkanı M.Ali Altun, STK temsilcileri ve gençler yoğun bir ilgi gösterdi.

Abdülhakim Gültekin’in sunuculuğunu yaptığı program, Fatih Uzun’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını Kur’an Nesli Platformu Başkanı M.Ali Altun, yaparak Kur’an Nesli Platformu olarak yaptıkları faaliyetleri anlattı. Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim ile amel etmek ve onun istediği bir şekilde hayat sürmenin bir şeref olduğunu söyleyen Altun, Allah’ın getirdikleriyle amel etmemenin ise bir rezillik olduğunu belirtti. Altun, amaçları ve gayelerinin Kur’an-ı halkın arasına yaymaya çalışmak ve Allah’ın emirlerini en güzel şekilde anlatmak olduğunu vurguladı.

Açılış konuşmasının ardından Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahilere tüm katılımcılar hep birlikte eşlik etti.

“Ağır işler gençlerin sırtındadır”

İlahilerin ardından söz alan Doğruhaber Gazetesi Yazarı Eğitimci Abdulkadir Turan, gençlere seslenerek, “Müslüman olmak büyük bir sorumluluk gerektiriyor. Ama Müslüman bir genç olmak daha büyük bir sorumluluk gerektiriyor. Eskidem bizde bir ifade vardı; “ağır işler gençlerin sırtındadır” şimdi çağ değişti, “ağır işler ihtiyarların sırtındadır” diyorlar ama olmaz ağır iş gençlerin sırtındadır. Dost doğru söyler doğru söylemek zorundadır, çünkü hakikat budur. Yükün ağırlığı gençlere yani sizlere düşüyor. Sizlerle beraber bizlere de düşüyor.  Biz “lailaheilellah muhammed resulullah” dedik ve yükümüzü kabul ettik. Bundan sonra dönüş yok. Sözünden dönen ise namerttir”dedi.

Gençlerin Hz. Muhammed’i (SAV) örnek almalarını ve onun hayatını kendi hayatlarına koymalarını isteyen Turan, “İnsanlar, siz gençlere baktığı zaman Hz. Muhammed’i (sav) görmesi gerekir. Hiç gevşemek ve gaflet uykusuna dalmak Müslüman bir gence yakışmaz ve bu Müslümanların vasıflarından değildir. Zaman zor, yük ağır ve yol engebellidir. O halde sabah uykusu tatlı, hadi gaflete hep beraber uyuyalım, yok böyle birşey. Bu yakışır mı bize hayır asla yakışmaz. Hele hele hz muhammed’e (SAV) inanmış bir gençliğe gaflet uykusuna dalmak hiç yakışmaz”dedi.

“Toplumun genel havasının köleliğinden kurtulmak gerekiyor”

Hz muhammed’in (SAV) Beşir ve Nezir olduğunu belirten Turan, “hz muhammed (sav)  hem müjdelemiş hem uyarmış hemde korkutmuştur. Eğer biz resulullah’ı temsil ediyorsak ki iddeamız odur, ve inanıyoruz ki iddeamız doğrudur. Önce kendi doğrusuna inanmayan, başkasının kendi doğrusuna inanmasını asla bekleyemez”ifadelerini kullandı.

Toplumun genel havasının köleliğinden kurtulmak gerektiğini söyleyen Turan, “ Genç dediğin hür olur, köle olan biri genç değil sadece köledir. Değişmek gerekiyor, alışkanlıkların köleliğinden kurtulmak gerekiyor. Ha yaşlı, çocuk bir köle ha dinç bir köle, genç olan bir köle sadece yaşlı bir köleden daha iyi bir kölelik yapar. Tolumun genel havası genel gidişatı bizi o köleliğe mahkum etmek istiyor. Biz ya o köleliği kabul edeceğiz, ya ona boyun eğeceğiz yada Hz. Muhammed (SAV)’ın tebliğine musab bin umeyr gibi karşılık vereceğiz”şeklinde konuştu.

Doğruhaber Gazetesi Yazarı Eğitimci Abdulkadir Turan’ın konuşması ardından Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahilere tüm katılımcılar hep birlikte eşlik ederek program sona erdi. (M.Fatih Akgül/Yasir Oğuz/Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir