• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
SON DAKİKA
`Şahadet tanıklık etmektir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Şehadet ayı münasebetiyle icra edilen programlardan biri de Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi’nde gerçekleşti. Cemiyetin Kadın Kolları Komisyonu’nun organize ettiği program, dernek binasında düzenlendi. 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, ilahi grubunun söylemiş olduğu ilahilerle devam etti. İlahilerin ardından Şubat ayında şehit olanların hayatı hikâyeleri resimler eşliğinde anlatıldı.

“Şahadet tanıklık etmektir”

Programa konuşmacı olarak katılan Aslı Kalkan, şehadetin tanıklık etmek olduğunu söyleyerek,  “Allah yolunda ölenler şehittir.  İnsan günlük yaşamında canlı şehit olmalı. Aksi takdirde şehit olmak nasip olmaz” dedi. 

İslamı hayatına tatbik etmiş birinin yatağında ölse bile şehit sayıldığını aktaran Kalkan, “İslam uğruna mücadele veren kişi, Allah Resulünün tabiriyle yatağında dahi ölse şehittir. Yani bir bütün olarak İslami hizmete adanmanın hakkı şehadettir.  Tarih boyunca görülmüştür ki, İslam düşmanları ne zaman küçük bir iz bile görse bunu ilerisi için bir çekirdek, bir tohum olarak düşünmüşler ve onu yok etmek için harekete geçmişlerdir.  Bu nedenle İslam ve Şehadet hep yan yana anılmıştır. Islam şehitler dinidir.” dedi. 

Programın sonunda bayan komisyonu tiyatro ekibinin hazırlamış olduğu Mus’ab bin Umeyr’in hayatı ve şehitliği adlı tiyatro oyunu sergilendi. Tiyatro gösteriminde duygulu anlar yaşandı. Program ilahiler ve dua ile son buldu.

(Songül KORKMAZ - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir