• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
`Her Güne Binler Salâvat`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Peygamber Efendimiz (sav)’i her fırsatta gündeme getiren ve geçtiğimiz yıllarda düzenledikleri devasa kutlu doğum etkinlikleri ile adından Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü ile Serhad FM’in ortaklaşa düzenlediği salâvat kampanyası başladı. 

2014 yılı salâvat kampanyasının 20 Şubat itibariyle başladığını kaydeden Serhad FM genel yayın yönetmeni Abdulvahap Akkay, bu yıl Van’da 15 milyar salâvat hedeflerinin olduğunu söyledi. 

Her yıl geleneksel olarak Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Etkinliği ve öncesinde başlayan salâvat kampanyaları ile Van halkını Allah Resulü (sav)’i yâd etmeye davet eden Akkay, “Şüphesiz Allah (cc) ve melekleri Peygamber’e salât ediyorlar. Ey iman edenler! Siz de O’na salât ve selam edin” mealindeki Ahzab Suresi 56. Ayeti kerimeyi hatırlattı. 

“Yayın ilkelerimiz İslami’dir”

Serhad FM ile ilgili kısa bir bilgi veren Akkay, radyolarının 2010 yılında yayın hayatına başladığını hatırlatarak, “Radyomuzu, insanları Allah’ın (cc)  dinine çağırmak için kullanılan bir araç olarak görüyoruz. Bir davet aracı olarak gördüğümüz radyomuzun yayın ilkelerini de İslama göre ortaya koyduk” dedi. 

“Salâvat kampanyasına nasıl katılabiliriz”

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da salâvat kampanyaları düzenlediklerini dile getiren Akkay, “ Bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri salâvat kampanyasını ‘Her Güne Binler Salâvat’ sloganı ile başlattık.  Salâvat kampanyamıza katılmak isteyen kardeşlerimiz , (0432) 216 60 60 nolu telefon numarasından ya da www.serhadfm.com isimli internet adresimizden okudukları salâvat-ı şerifeleri not ettirebilirler. Kampanyamız Nisan ayına kadar devam edecek ve Nisan ayı içerinde Peygamber Sevdalıları Van Koordinasyonu tarafından yapılacak olan Kutlu Doğum etkinliğinde bu salâvatı şerifler Hz. Peygamber (sav) efendimize hediye edilecektir.” şeklinde konuştu.  

Peygamber efendimiz için  “Her Güne Binler Salâvat”

Bu salâvat kampanyası ile amaçlarının Kutlu Doğum Etkinliği öncesi manevi bir atmosfer oluşturmak olduğunu dile getiren Akkay sözlerini şöyle sürdürdü. “Allah-u Teâlâ ya hamd olsun ki yediden yetmişe bütün Müslüman kardeşlerimiz bu etkinliğimize destek vermektedir. Bu kampanyalar ile Nisan ayı adeta Kutlu Doğum Ayı olarak idrak edilmeye başlanmıştır. Artık Nisan ayı denildiğinde aklımıza Hz. Peygamber (sav) gelmekte, aklımıza okunan salâvat-ı Şerifeler gelmektedir. Salâvat-ı şerifenin önemi her Müslümanın malumudur. Zira Ahzab suresi 56. Ayette yüce Rabbimiz; “Şüphesi Allah (cc)  ve melekleri Peygamber’e salât ediyorlar. Ey iman edenler! Siz de O’na salât ve selam edin.” buyurmaktadır. Görüldüğü gibi bizzat Allah-u Teâlâ (cc)  Müslümanların Hz. Muhammed (sav) Efendimize salât ve selam getirmemizi emrediyor. Bizler de inşallah Allah-u Teâlâ’nın (cc)  bu emrini yerine getirmek için salâvat kampanyaları düzenlemekteyiz. Rabbimiz inşallah bizden kabul buyursun. Yine Hz. Muhammed (sav) Efendimiz bir hadisi şeriflerinde; “ Bana en yakın olanınız, bana en çok salâvat getireninizdir” buyurmaktadır toplumumuzu Allah’ın Resulü’ne (sav) yakın olmaya davet ediyoruz.” diye konuştu. 

Hedef 15 milyar salâvat

Tüm Türkiye hatta İslam beldelerinde olduğu gibi Van’da da çok bereketli geçtiğini ifade eden Akkay, “Geçen yılki etkinliğimizde sadece Van ilimizde 7 milyara yakın bir salâvat-ı şerife okundu. Bu yıl bu sayı daha da artacak inşallah. Bununla beraber bizleri en çok sevindiren durumlardan birisi de Salâvat-ı Şerifeleri okumak çok şükür ki toplum nezdinde büyük bir heyecana sebep oluyor. Halkımız çoluğuyla çocuğuyla bu etkinliklere iştirak etmektedir. Salâvat kampanyası topluma yayılmıştır Elhamdülillah. Örneğin Nisan ayı’na yaklaştığımız dönemlerde her bir kardeşimizin elinde zikirmatik dediğimiz aletleri görmekteyiz. Evde, işyerlerinde, araçlarda, okullarda ellerinde zikirmatik ile salâvat getiren kardeşlerimizi görüyoruz. Bu da bizleri ziyadesiyle memnun ediyor” ifadelerini kullandı. 

“Allah Resulü (sav) her dönemde Müslümanların rehberidir”

Hz. Muhammed’in (sav) her zaman Müslümanların değişmez lideri olacağını ifade eden Akkay “Halkımızın bu kampanyaları teveccühü de gösteriyor ki Allah Resulü (sav) her dönemde Müslümanların rehberi olmaya devam edecektir. Bin 400 yıl önceki Hz. Peygamber (sav) , aynı ihtişamıyla yine ümmetinin başındadır. Allah’ın (cc) izni ile kıyamet gününe kadar da bu böyle olacaktır” Dedi.  

“Salâvat kampanyasına katılım çağrısı”

Van halkına çağrıda bulunan Akkay “Son olarak şunu söylemek istiyoruz; Hz. Peygamber’le olanlar kesinlikle hem dünya’da hem de ahiret yurdunda kazanacaktır. Bu konuda kesinlikle en ufak bir şüphemiz yoktur. Bizler Serhad FM ailesi olarak Peygamber Sevdalıları Platformu ile birlikte halkımızı kazanmaya davet ediyoruz. Gelin, hep birlikte Allah Resulü’nün (sav) kurtuluş ipine sımsıkı sarılalım. Haydin, hep beraber kurtuluşa yürüyelim.” Diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir