• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
CHP'li adaydan nostaljik tramvaya tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin, Cumhuriyet ve İncirli Caddeleri’nde çalışan Nostaljik Tramvay’ın kaldırılması gerektiğini belirterek, Cumhuriyet Caddesi’nin tek yönlü ve tek şeritli olacak şekilde trafiğe açılması gerektiğini söyledi.

 

Sadece tramvay faaliyet gösteriyor
Tramvayın toplu ulaşım sorununa çözüm olmadığını söyleyen Şahin, nostaljik tramvayın sadece nostaljik bir görüntüden ibaret olduğunu savundu. Şahin, “Bizim, ticaretin döndüğü, Bursa’nın kalbinin attığı böyle bir yerde nostaljik kartpostal görüntülere ihtiyacımız yok. Bursa'nın ticarette kalbi niteliğinde olan Cumhuriyet Caddesi’nde esnaf kepenk kapatmış. Ulaşım planlaması ve ticari pozisyonlar dikkate alınmadan cadde trafiğe kapatılmış. Şu anda sadece nostaljik tramvay faaliyet gösteriyor” dedi.

 

Bölge eski canlılığını yeniden kazanmalı

Çarşı esnafı üzerinde kamuoyu yoklaması yaptığını dile getiren Şahin, esnafın işlerin durgunluğundan yakındığını söyledi. Şahin, bölgeye yeniden canlılık katacak projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, “Bu konuda esnaf ve vatandaşımızın onayı var. Tramvay hattını kaldıracağız ve Cumhuriyet Caddesi’ni tek yönlü tek şeritli olarak trafiğe açacağız. Kaldırımları genişleteceğiz, kısa süreli kullanılacak cep parkları açacağız. Vatandaşlarımız için de oturma grupları yapacağız. Cumhuriyet Caddesi, Kayhan ve İncirli rahatlayacak.” şeklinde konuştu.

 

Tarihi Bursa’nın olduğu bölgede esnafın kent ekonomisinde önemli bir rolü olduğunu vurgulayan Şahin, “Belediyeler, esnafın işlerini sıkıntıya sokacak, onlara rakip olacak işler yapamaz, yapmamalı” ifadesini kullandı. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir