• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
`Hayvan ölümlerine karşıyız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-Eskişehir’de sahiplendiği bir kediyi işkence yaparak öldüren bir kişiye verilen cezayı yeterli bulmadığından dolayı kınayan Hayvan Hakları Federasyonu Diyarbakır Şubesi (Genç HAYTAP), böyle bir eylemin basit bir olaymış gibi değerlendirilmesine tepki gösterdi. 

Genç HAYTAP, hayvanlara yapılan işkencelerin, Hayvanları Koruma Kanunu ‘Kabahatler’ kapsamından çıkarılıp, ‘Türk Ceza Kanunu’ kapsamına alınmasını istedi. 

“Cani ve katiller insan öldürmeyi, hayvanları öldürerek öğrenmişlerdir”

Genç HAYTAP adına açıklama yapan Kurtuluş Karakuş, “Eskişehir`de bir cani, evinde bir kediyi bıçaklayarak işkence ile öldürmüştür. Bu cani katil, hiçbir ceza almadan serbest bırakılmıştır. Hayvan öldürmekle insan öldürmek arası sadece bir adımdır. Caniler ve katiller öldürmeyi, hayvanları öldürerek öğrenmişlerdir. Bu gerçekler ışığında TBMM’den somut bir talebimiz var. Hayvana işkence yapıp vahşet uygulayan kişiler, hapisle cezalandırılsın.” dedi. 

Belediye bakımevlerindeki hayvanların, aç susuz ve hastalıkla gelen ölümlere mahkûm edilmesine karşı olduklarını belirten Karakuş, “Hayvanlarımızın sokaklardan toplanıp adına ‘doğal yaşam alanı’ denilen ölüm kamplarına doldurulmasına kesinlikle karşıyız. Yaygınlaşan hayvana karşı şiddet olaylarına devlet kurumlarının seyirci kalmasına karşıyız. Biz, hayvan katillerini hapse sokacak değişikliği ısrarla yapmayan TBMM’ni tekrar uyarıyoruz.” ifadelerini kullandı.

(Hamza Adiyaman -M.Zeki Aygur-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir