• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Başbakan: "Birileri kardeşliğimizin pekişmesinden rahatsız oluyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van'da bir otelde yapılan parti tanıtım toplantısına 'hologram' teknolojisiyle katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık'ta birliğin ve kardeşliğin hedef alındığını belirtti.

 

Başbakan Erdoğan, Bütün saldırılara rağmen tek yürek halinde hizmet üretmeye, saldırılara rağmen çözüm sürecini ilerletmeye, demokrasinin standartlarını geliştirmeye devam edeceklerini belirterek, “Yapılan bu alçakça, haince darbe girişimini gördüğünüzü biliyorum” dedi.

 

Birçok TV’de canlı olarak yayınlanan program yaklaşık 2 saat sürdü. Programa 'hologram' teknolojisiyle katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

 

“Birileri kardeşliğimizin pekişmesinden rahatsız oluyor.”

Van’da 2011’de yaşanan yıkıcı depremlerden sonra kentin yaralarını sarmak için 6 katrilyonu bulan yatırım yapıldığını belirten Erdoğan, “Ağırlıklı olarak Van merkez ve Erciş’te farklı bir yatırım yaptık. İnşallah yerelde de bu yatırımları destekleyecek 10 yılların ihmalini ortadan kaldırıp Van’ı geleceğe hazırlayacağız. Sizlerin de çok yakından tanıdığınız kesimler tarafından Ak Parti hükümeti, büyüyen ekonomi, milli çıkarlarımız hedef alındı. En çok da çözüm süreci hedef alındı. Birileri kardeşliğimizin pekişmesinden rahatsız oluyor. Bir yılı aşkın bir süredir acı haberler almıyoruz. Geçen yıl nevruzu büyük bir coşku ile yaşamış ve bu bahar havasının kalıcı olmasını istemiştik. Doğuda batıda kuzeyde ve güneyde artık anneler ağlamıyor. Bu bahar havasından rahatsız olanlar bunu bozmak için elinden geleni yapıyor. Türk’ü, Kürt’ü Laz’ı Çerkez’i Gürcü’sü Abaza’sı 36 etnik unsuru ile yaratılanı yaradandan dolayı sevdik.” ifadelerini kullandı.

 

“17 Aralıkta birlik ve kardeşliğimiz hedef alındı”

17 Aralık birliğin ve kardeşliğin hedef alındığını söyleyen Erdoğan, “Dışarıda iplerini tuttukları ile yapılan bu alçakça haince darbe girişimini gördüğünüzü biliyorum. Bunlara en güzel cevabı vereceğinizi de biliyorum. Bütün saldırılara rağmen tek yürek halinde hizmet üretmeye saldırılara rağmen çözüm sürecini ilerletmeye demokrasinin standartlarını geliştirmeye devam edeceğiz. Biliyoruz ki milletimizin desteği ve hayır duaları bizimle Biz de korkmadan adım atmaya devam ediyoruz. 2023 hedeflerimize ulaşma çalışmalarına devam edeceğiz. Biz hizmetlerimizle inşallah övüneceğiz ve artırarak yolumuza devam edeceğiz. Bizlerden hayır dualarınızı eksik etmeyin” şeklinde konuştu.

 

Program, yapılan konuşmaların ardından sona erdi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir