• DOLAR 32.248
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2461.4
  • ...
HÜDA PAR`dan Öcalan`a Sert Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Abdullah Öcalan`ın Irak Kürdistan’ı Yönetimi Başkanı Mesud Barzani`ye yazdığı mektubu teslim etmek amacıyla Erbil’de bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder BDP`nin Erbil ofisinde bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında, "HÜDA PAR ile ilgili Öcalan`ın görüşleri nedir?" sorusunu yanıtlayan Önder, "Öcalan, özeleştiri istiyor. Çünkü vaktiyle insan haklarına aykırı birçok işte kullanıldıklarını düşünüyor. Bununla bir yüzleşme yapmalarını ve bu yüzleşmeyi de halka açık bir şekilde yansıtmalarını bekliyor. Bu süreci benimsedikleri zaman demokratik siyasette yer alabileceklerini söylüyor. HÜDA-PAR`a dair genel yaklaşım budur" cevabını vermişti.

HÜDA PAR`dan Öcalan`a Sert Tepki

Rehber TV`de `Günün İçinden` programına telefonla bağlanan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Sait Şahin, program sunucusu Yunus Emiroğlu`nun gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

Öcalan`ın sarf ettiği sözler konusunda yöneltilen bir soru üzerine Şahin, sözlerine Abdullah Öcalan`ın kim olduğunun sorusunu açıklık getirerek başladı. Öcalan`ın Ergenekon Terör Örgütü davasında hapis cezası alan Doğu Perinçek ile Yalçın Küçük`le boy boy resim ve görüntülerinin ortaya çıktığına anımsatan Şahin, "Zaman zaman uluslararası güçlere taşeronluk yapmış, içinde kundaktaki bebeklerin, yaşlıların, yaşlıların olduğu 10 binlerce insanı öldürmüş, köy ve camiler basıp katliamlar yapmış, köy yollarına mayın döşeyip pek çok köylünün ölmesine veya sakat kalmasına sebep olmuş, esrar üretimini artırıp Kürt gençlerini uyuştucu mübtelası kılmış, Kürt kadınlarını özgürleştirmek adına Kürtlerin namus anlayışını yıkmaya çalışan ve bunun eşcinsellerle yeni parti kurup Kürtleri buraya angaje etme gayretinde olan biridir. PKK`nin kuruluşundan bu yana şiddetin her türlüsünü benimsemiş ve bunu kendileri dışındaki tüm oluşumları karşı uygulamış, kendilerine bağlı çetelerin eliyle evleri, dernekleri bombalayan, molotoflayan, silah sopa ve taşlarla saldıran PKK`nin başı Abdullah Öcalan..." şeklindeki tanımlarla Öcalan`ın kim olduğunu hatırlattı.

Elinin kanlı olması bir yana, ağzından bebeklerin kanının döküldüğü Öcalan`ın HÜDA PAR hakkında bunları söylediğine dikkat çeken Şahin, bugünlerde servis edilen İmralı görüntülerine değinerek, "Görüntüler, Barış ve çözüm sürecini hedef alan birileri tarafından piyasaya sürüldü. Bizler de çözüm süreci zarar görmesin diye fazla dillendirmediğimiz bu görüntülerde, Öcalan ne diyor? Aslında ne demiyor ki; Devletin bir eri gibi çalışacağını, bir mimar gibi milyonlarca Kürdü devlete bağlayacağını, kendisinin aslının Türk olduğunu ve en has Türkten olduğunu vesaire vesaire...

Abdullah Öcalan`ın görüntülerini izleyince, insanlık ve Kürt halkı adına utanmamak elde değil. İnsanda biraz şeref, biraz izzet olmaz mı? Milyonlarca insanı peşine takmış ve onları savaş meydanına süren bir liderin haline bakın... Nefsi için davasını ve halkını satan ibretlik bir kişilik. Devletin sorgu memurları karşısında o kadar kıvırıyor ki; -ahlakımız gereği dilimiz söylemeye varmıyor- ancak bir dansöz elbisesi giymediği kalmış. Bir de bu adama `Kürt halk önderi` diyorlar. Kürtler şerefli ve asil bir halktır, bırakan böyle birini önder kabul etmeyi, kendilerinden bir nefer olarak dahi kabul etmezler." ifadelerini kullandı.

Geçmiş söz konusu olacaksa ve Hizbullah`tan özeleştiri beklenecekse, bunu dillendirecek kişinin Öcalan olamayacağını belirten Şahin, "Hizbullah`ı şiddet kullanmakla suçlayanlar, Öcalan`ın Hizbullah`a şiddeti dayayan kişi olduğunu bilmeleri gerekir. Hizbullah kendini meşru müdafaasını sağlamak adına silah kullanmıştır. Kan biran önce dursun, çatışmalar bitsin ve Kürt halkı zarar görmesin diye de çok stratejik bir metot uygulamaya gelmiştir." dedi.

Öcalan`ın HÜDA PAR`ın özeleştiri vermesi gerektiği yönündeki ifadelerine de değinen Şahin, "HÜDA PAR bir yıl önce kurulmuş bir partidir. HÜDA PAR tertemizdir. Elhamdülillah geçmişi de bugünü de temiz" olduğunu söyledi.

Öcalan`ın gündemi değiştirmek için bu açıklamayı yaptığını aktaran Şahin, "görüntüleri piyasaya sürülen Öcalan`ın itibarı sıfıra inmiştir. Dikkat edilirse son günlerde peş peşe BDP`nin eş başkanından, KCK`Nin eş başkanına ve bu cenahın yetkili organlarından gündemi değiştirecek mahiyette sansasyonel açıklamalar yapılıyor. Yani bu yapay gündemlerle Öcalan`ın itibarını kurtarmaya çalışıyorlar ama, böyle birinin hiç bir yapay gündemle kurtarılamaz. PKK/BDP de karanlık geçmişini, içinde bulunmuş oldukları şiddet ortamını örtbas etmek için HÜDA PAR`ı bir argüman olarak kullanmaktan vazgeçsinler.

Ayrıca HÜDA PAR`ın demokratik siyaset alanının icazetini vermek Abdullah Öcalan`ın haddine değildir. Öcalan kendisi geçmişinden dolayı, bugün içinde bulunduğu halden dolayı, bırakın özeleştiriyi tövbe etmeli ve geçmişte sebep olduğu çatışmalardan dolayı başta Hizbullah olmak üzere bütün Kürdistanî hareketlerden ve de Kürt ve Türkiye halklarından özür dilemeli, af dilemelidir." çağrısını yaptı. (Hürseda Haber)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir