• DOLAR 32.602
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2498.204
  • ...
Yerel seçimler öncesi seminer verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR –Mart 2014’te yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde huzur ve güven ortamının sağlanabilmesi için Diyarbakır Valiliği Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi küçük Salonunda hizmet içi eğitim programı düzenledi. 

Toplantıya, Diyarbakır valisi Cahit Kıraç, İl Vali Yardımcıları, 17 İlçe Kaymakamı, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, İl Özel İdare Genel Sekreteri, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Sağlık Müdürü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri, DEDAŞ İl Müdürü, İl Jandarma Komutanlığı Seçimle İlgili Personeller, İl Emniyet Müdürlüğü İlgili Personeller, İlçe Emniyet Müdürleri/Amirleri, İlçe Jandarma Komutanları ve İlçe Yazı İşleri Müdürleri katıldı. 

Yapılan seminerde konuşan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Bölgede yapılan çalışmaları değerlendirmek ve gerekli ihtiyaçların tespit edilerek çözülmesi için bir araya geldiklerini söyledi.

Yapılacak olan işleri gözden geçirerek YSK’nın aldığı kararları il seçim, ilçe seçim ve yüksek seçim kurulunun denetiminde yapacaklarını söyleyen Vali Kıraç, “ Bu seçimde ilimizin nüfusu 1 milyon 607 bin 437 kişiye ulaştığını görüyoruz. Son istatistiki veriler bunu gösteriyor. Bizim 800 köyümüz vardı. 12 beldemiz ve 17 ilçemiz vardı. Biri büyükşehir toplamda 18 belediye başkanı seçeceğiz. 12 beldemiz yeni yasayla kapanacak. Bunun yanında mahalle muhtarlıkları seçimleri de gerçekleştireceğiz. İl seçim kurulunun tespit ettiği verilere göre bu seçimde 923 bin 544 kişi yaklaşık 3500 sandığa giderek oy kullanacaktır.” dedi. 

İl özel idaresinin kırsal kesimde, belediyenin de kendi sorumluluk alanlarındaki sandıkların ulaşımı ve seçim sonrası sandıkların güven içinde sayım merkezlerine ulaştırılması noktasında görev alacaklarını belirten Vali Kıraç, “Almış olduğumuz şikâyetlerle ilgili olarak özellikle kırsal kesimin yollarını belki asfaltlama imkânımız olmayabilir ancak seçim öncesi yollara gerekli bakımı yapacağız. Seçim günü il merkezi dâhil olmak üzere oy kullanılacak alanların ne ihtiyacı varsa ve ne sorun var ise bizzat kaymakamlarımızın takibiyle bu sorunlar giderilsin.” ifadelerini kullandı.

 

Özellikle iletişim hatlarında çok uzun süreden beri yatırım yapılamadığından dolayı hatların mevcut enerjiyi kaldırmada yetersiz kaldığını ifade eden Kıraç, “DEDAŞ’ın birazda alacak, borç yükünden dolayı da sıkıntılar yaşadığını görüyoruz. Ancak tüm bunlara rağmen bir seçim arifesindeyiz. Dolayısıyla bu süreçte şehrimize hem çok sayıda yatırımcı, gözlemci hem de çok yerli ve yabancı sayıda turist geleceğini varsayarak, bu süreçte yaşanan sıkıntılarınızı enerjiyi keserek, halkı karanlıkta bırakarak bir hizmet yapmış olamazsınız. Elbette ki bir alacağınız var bu konuyu elbette ki takip edeceksiniz. Ancak bu sorun öyle enerji keserek giderilecek bir sorun değildir. Buradan DEDAŞ’ı uyarmak istiyorum. Bu kesintilerin son bulmasını istiyorum. “dedi. (Ömer Yasin Ergin/Ali Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir