• DOLAR 32.212
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2447.702
  • ...
Hayrat İnsani Yardım Batman`da teşkilatlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Hayrat İnsani Yardım Derneği Batman’da da teşkilatlanma kararı aldı. Hayrat İnsani Yardım Derneği Batman İl Temsilciliği’nden yapılan açıklamada, yaklaşık bir yıllık mazisi olmasına rağmen, Türkiye ile birlikte 26 ülkede 250 temsilciyle faaliyetlerini yürüten derneklerinin birçok güzel hizmete imza belirtildi.
 
Açıklamada “Mısırdaki Dikta rejimine karşı duran kardeşlerimize Rabia tul Adeviye meydanında iftar çadırı kurmuş, Sudan’da su kuyuları açıp insanların en insani ihtiyacı olan suya kavuşmalarını sağlamış, Suriye’de açlıktan ölen insanlara insanlık elini uzatmış, Filistin’de zulüm gören kardeşlerimize nakdi yardımlarda bulunulmuştur. Uluslar arası öğrenci projesi kapsamında 18 farklı ülkeden öğrenciler getirip, hem akademik hemde dini eğitim verip ülkelerine her açıdan yetişmiş birer nefer olarak dönmelerini için çaba sarf edilmiştir” denildi.
 
Konu insanlık ve insani yardım olunca en büyük sorumluluğun Müslümanlara düştüğüne dikkat çekilen açıklamada  şu ifadelere yer verildi: “Bu vesileyle dünyanın her noktasında zorda kalan tüm insanlara bir nebze kolaylık sağlamak için, değerli halkımızın da desteğiyle, hizmete talip olduk. İnsanlarımız yaptıkları günlük israflarının yarısını biz ve bizimle aynı hizmeti sunan dernek ve cemiyetlere vermesi, dünyadaki birçok insanın ölümden, hastalık ve sakatlıktan kurtulmasına vesile olacaktır. Şuan için Suriye’ye 81 ilden 81 kamyon yardım kampanyamız devam etmektedir.”
 
Açıklamanın devamında  Batman’da ki Hayrat İnsani Yardım Faaliyetlerini İl Temsilcisi sıfatıyla Şehmus Temiz’in yürüteceği ifade edildi.

Şehmus Temiz, halen Yeşilay Batman Temsilciliği’ni de yürütüyor. (Veysi Demir-İLKHA)
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir