• DOLAR 32.446
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.847
  • ...
Kaya ailesi, yıkık evlerinin yapılmasını bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN – Batman’da iki çocuğuyla birlikte iki gözlü bir evde oturan engelli Muhuttin Kaya, oturdukları evin her tarafının çatlak olduğunu ve yıkılma tehlikesinin olması yüzünden korkarak evde oturduklarını ifade ederek hayırsever ve yetkililerden yardım istedi.
 
Kalp hastası olduğundan dolayı hiçbir iş yapamayan 41 yaşındaki engelli Muhyettin Kaya, 3 ayda bir aldığı özürlü maaşıyla kendi ailesini geçindiriyor. İçinde oturdukları iki göz odalı evin mutfağı salonda, banyo ve tuvaleti ise evin dışında kalıyor. Evin dışında kalan tuvaletin ise üstü açık vaziyette.
 
Muhyettin Kaya’nın eşi ise, evin içinde su bulunmadığından dolayı bulaşıklarını yağmurlu ve karlı günlere rağmen dışarıda yıkamak zorunda kalıyor. Sıcak su bile bulmakta zorlandıklarını söyleyen Kaya ailesi, sadece Batman Valiliğinin 2 ayda bir kendilerine yardım ettiğini kaydetti.
 
Evlerinin her tarafının çatlak ve yeniden yapılması için kendilerine uzanacak bir yardım eli beklediklerini ifade eden Muhyettin Kaya, “Açık kalp ameliyatı oldum ve akciğerim su topladığı için sürekli ilaç kullanıyorum. Hastalığım yüzünden çalışamıyorum. Evimin her tarafı büyük çatlaklarla dolu ve tavanı dökülüyor. Maddi imkânım olmadığından dolayı evimi yenileyemiyorum ve bu yüzden hayırseverlerden, valilikten ve belediyeden yardım bekliyorum. Evimizin banyosu dışarıda, lavabosu ve tuvaleti dışarıdadır. Soğukta çocuklarım banyo yapmak zorunda kalıyor. Eşim bulaşıkları dahi dışarıda yıkıyor. Onun için herkesten ve hayırsever işadamlarından evimi yapmak için yardım bekliyorum. Evim iki oda ve bir salon. Mutfağımız bile yok salonu mutfak olarak kullanıyoruz acilen yardım bekliyoruz. Evimin her iki odasının tavanları da dökülüyor, rutubetlidir. Yağmur yağarken evimin tavanı hepsi döküldüğü için damlıyor. Allah rızası için yardım bekliyorum.” dedi.(M.Fatih Akgül/Yasir Oğuz-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir