• DOLAR 32.271
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2464.432
  • ...
SON DAKİKA
Çınar'da yüksek kiralar mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR –  Çınar’da yüksek ev ve işyeri kiraları halkı mağdur ediyor. İlçe halkının maddi durumunun iyi olmadığını ve ilçede işsizlik oranın yüksek olduğunu ifade eden vatandaşlar yüksek kiraların kendilerini mağdur ettiğini dile getirdiler.

 

Çınar’ın diğer ilçelere göre küçük olduğunu ve buradaki insanların gelir seviyesinin düşük olduğunu ifade eden Abdullah Tekgül, buna karşın kiraların yüksek olduğunu bu nedenle halkın sıkıntı yaşadığını kaydetti.

 

İlçede fırıncılık yaptığını ifade eden Veysi Özmen, yaklaşık 1000 TL maaş aldığını ve aldığı maaşın yaklaşık 500 TL’sini kiraya verdiğini söyledi. Geçim konusunda sıkıntı yaşadığını ifade eden Özmen,ilçelerinde TOKİ konutlarının yapılması durumunda kiralarda düşüşün yaşanabileceğine vurgu yaptı.

 

Cemal Avcı  ise, Bismil’de oturduğunu işi gereği Çınar’a geldiğini ifade ederek Çınar’daki kiraların Bismil’e göre çok yüksek olduğunu  söyledi. Kiralar nedeniyle mağdur olduğuna dikkat çeken Avcı, ilçede kiraların 700 TL civarında olduğunu ve bu miktarın asgari ücrete yaklaştığına işaret etti.

 

Çınar’da yüksek kira fiyatlarından yakınan İsmail Ermiş ise, “ Ev ve işyerlerinin kiraları çok yüksek. Bu nedenle mağdur oluyoruz.Asgari ücretle çalışan bir insan nasıl aylık 500-600 TL kira verebilir. İlçede en kısa sürede TOKİ konutları yapılmalıdır.

 

Kaymakamlık tarafından daha önce birkaç kez konut için talep toplandığını belirten vatandaşlar, şimdiye kadar konut yapımı konusunda bir çalışmanın olmadığını belirttiler. (Vedat Aydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir