• DOLAR 32.57
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.465
  • ...
Mustafa Sarıgül`e TMSF`den Şok Karar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`nun (TMSF), Mustafa Sarıgül`ün banka hesaplarına ve gayrımenkullerine, 1998`de Bank Ekspres`ten alınan ve geri ödenmeyen kredi nedeniyle haciz koyduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, TMSF, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sarıgül`ün, 1998`de 9 kişiyle birlikte Bank Ekspres`ten çektiği ve geri ödenmeyen 3,5 milyon dolarlık kredinin evraklarına ulaştı.

TMSF, faiziyle birlikte toplam 8 milyon dolara ulaşan kredi borcundan sorumlu tutulan Sarıgül ve diğer 9 kişinin banka hesaplarına ve gayrimenkullerine dün itibariyle haciz koydu.

Sarıgül: "Benim TMSF ile herhangi bir borç ilişkim kesinlikle yoktur"

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, TMSF`nin banka hesaplarına ve mal varlığına haciz koymasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şu görüşlere yer verdi:

"Bu olay, öğrendiğim kadarıyla 1998 yılına ait ve benim dışımdaki kişilerin kredi borcu ile ilişkilendirilerek yapılmak istenen bir provokasyondur. Ben TMSF’den geçen 16 yıl içerisinde bir mektup dahi almış değilim. Bugün avukatım vasıtası ile resmen TMSF’ye başvuru yaparak, borçlu olduğumu gösteren bir belge varsa örneğinin tarafıma verilmesini istedim. Ancak böyle bir belge verilemedi, çünkü böyle bir husus kesinlikle söz konusu değildir.

Bu, tamamen haksız ve siyasi bir saldırıdır. Benim TMSF ile herhangi bir borç ilişkim kesinlikle yoktur. Bu olay, devletin kurumlarının panik içerisinde siyasete alet edilmesinden ibarettir. Halkın güvenini kaybederek şahsıma yönelik bu siyasi saldırıyı yapanlar, bunun cevabını 30 Mart akşamı sandıkta mutlaka alacaktır."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir