• DOLAR 32.594
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2509.775
  • ...
Saldırıyla halkın huzurunun bozulması amaçlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Köy-Der Yönetim Kurulu yaptığı yazılı basın açıklamasıyla, dün akşam saat 18.30 sıralarında Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Bilge Eğitim Derneğine yapılan ses bombalı saldırıyı kınadı.

 

Halkın yıllardır huzurlu günlerin hasretiyle yaşadığı belirtilen açıklamada, “Tam işte o günler geldi dedikleri vakitte halkımızın huzurunu ve rahatını bazı şer odakları bozmuşlardır. Yıllarca bu sıkıntıların acısını çeken halkımıza yapılan bu zulümlerin son bulması için artık kimin ne yaptığını ne gibi iğrenç pazarlıklar içerisinde olduklarını görmeleri için iyi analiz yapmalarını istiyoruz. Tüm zamanlarda halkımızın da şahit olduğu gibi şer odakları, ne zaman halkımızın faydasına olan bir kurum ve kuruluş açılmışsa bu kurum ve kuruluşların üzerine çullanmış ve onları türlü iftiralar ile halkın nezdinde karalamaya çalışmışlardır.” denildi.
 

 

Tek gayesinin İslami bir hayatı ve eğitimi gençlere öğretmek olduğu belirtilen Batman Bilge-Der’in Pazaryeri Temsilciliğine ses bombası atılarak halkın huzurunun kaçırılmaya çalışıldığı vurgulanarak, şer odaklarının en iyi yaptıkları şeyin de huzur kaçırmak olduğu ifade edildi.
 

 

Bilge-Der’in, Batman’da çeşitli etkinlikler yaparak gençleri topluma kazandırmaya çalışan güzide bir kuruluş olduğuna dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Basından ve medyadan takip edilmesi halinde Bilge-Der, önceki sene ve daha önceki senelerde Batman’da Gençlik Şölenleri etkinlikleri düzenlemiştir. Bundan ziyade genç hafız ve hafizeleri yetiştirerek kendilerine icazet belgeleri vermiştir. Nisan aylarından KDSS (Kutlu Doğum Siyer Sınavı) yaparak başarılı olan katılımcıları ödüllendirmiştir. En son yapılan sınavda başarı sağlayan birçok öğrenciyi umre ödülü ile kutsal topraklara göndermeyi hedeflemiştir. Bu hususta toplumun her kesiminden takdir toplamış bir derneğe saldırı yapılması toplumun kendisine ve huzuruna yapılmıştır. Ayrıca bu saldırıyı yapanların gerçek niyetinin ne olduğunu gözler önüne sermiştir.” diye belirtildi.
 

 

Açıklamada son olarak, Batman Köy-Der olarak Bilge-Der’e yapılan bu menfur saldırıyı kınanarak, “Bu saldırıyı düzenleyenleri halkımızın bilgisine sunuyoruz. Bu saldırganları halkımıza şikayet ederek gerekli cevabı en kısa zamanda kendilerine vermelerini istiyoruz.” denildi.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir