• DOLAR 32.528
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2487.99
  • ...
Resmi nikah olmadan imam nikahı yasak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursa’ya gelen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörlük binasında "Topluma Hizmet Uygulamaları ve Sosyal Sorumluluk Projesi" konulu toplantıya katıldı.

 

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Asan, Siirt'in Pervari ilçesinde 14 yaşında iken evinde silahla vurulmuş olarak bulunan çocuk gelin ile ilgili soru üzerine "Bir imamın kesinlikle resmi nikah belgesini görmeden nikah kıyması zaten yasak.” dedi. Asan, bu durumdan tüm toplumun sorumlu olduğunu söyledi.

 

Asan, şu şekilde konuştu: “Hepimizi üzen en önemli olaylardan biri de bu çocuk gelinler. Kader, en son verdiğimiz kurbanlardan biri. Kanuna baktığımızda, kanun mükemmel bir şekilde oluşturulmuş ama uygulamalarda sıkıntı var. Mesela bir imamın kesinlikle resmi nikah belgesini görmeden nikah kıyması zaten yasak. Bunun bilgisinin ulaşmaması, kişilerde bu alanla ilgili farkındalığın olmaması, bir dizi yanlışı da birbirine sürüklüyor. Sayın Bakanımız, konuşmasında bunu açıkladı. Toplum olarak hepimizin sorumluluğu var.”

 

Daha sonra İl Protokolü ile birlikte Teyyare Kültür Merkezine geçen Asan, burada “Gönül Elçileri” tanıtım programına katıldı.   (Veysi Siyah/ Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir