• DOLAR 32.57
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2451.939
  • ...
Mardin'de çobanlara sırtlan cezası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Mardin’de köpeklerini bir çizgili sırtlana saldırtıp, işkenceyle öldürttüğü iddia edilen çobanlar, S.C., M.Ç. ve A.Ç.’ye 16 bin TL ceza verildi.

 

Doğal hayata yönelik denetimleri sosyal medyada da sürdüren, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Koruma altındaki çizgili sırtlana yönelik işkence görüntüleri Facebook’a düşünce Doğal Hayatı Koruma Müdürlüğü yetkililerini harekete geçerdi. Mardin Şube Müdürlüğü, Mardin İl Jandarma Alay Komutanlığı, Kızıltepe  İlçe Jandarma Komutanlığı ve avcı dernekleriyle beraber Kızıltepe Cumhuriyet Savcılığı’nın bilgisi dahilinde konu ile ilgili araştırma yapıldı.

 

Edinilen bilgiye göre, Mardin'in Kızıltepe (Qoser) ilçesine bağlı Akçapınar köyünde 2011 yılının İlkbahar aylarındaki olaya sebebiyet verenlerin S.C. , M.Ç. ve A.Ç. isimli kişiler olduğu tespit edildi. Tutulan tutanaklarda şahıslar, çoban olduklarını, sırtlanın sürülerine saldırdığını, sürülerini korumak için sırtlanı öldürdüklerini ve görüntülerdeki kişilerin kendileri olduklarını kabul ettikleri kaydedildi.

 

İfadelerinde yivsiz av tüfeğinin takozsuz olduğunu ve yasak olduğunu bilmediklerini dile getiren çobanlar, sırtlanı öldürdükleri tarih ve saati hatırlamadıklarını söylediler. Koruma altında olan çizgili sırtlanı öldürenler hakkında Kara Avcılığı Kanununa muhalefetten 14 bin 585 TL  idari yaptırım ve Hayvanları Koruma Kanununa göre hayvana eziyet etmekten bin 362 lira olmak üzere toplam 15 bin 947 TL yaptırım uygulandı. Olayda kullanılan av tüfeğine de el konuldu.  (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir