• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
 Yeni Başsavcı`dan İlk Açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Adli Yargı Kararnamesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirilen Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, "Tek derdimiz adaletli ve tarafsız olmak. 34 senedir bu görevi yürüttük, inşallah bundan sonra da yürütürüz" dedi.

Atama kararına ilişkin Bakırköy Adliyesi`ndeki makamında gazetecilere açıklama yapan Salihoğlu, kararın Türkiye, kendisi ve ailesi için hayırlı olmasını diledi.

Salihoğlu, "İnşallah Allah bizi utandırmaz. Görevi layıkıyla yaparız. Tek derdimiz adaletli ve tarafsız olmak. 34 senedir bu görevi yürüttük, inşallah bundan sonra da yürütürüz. Türk bayrağının kölesi olarak kendimizi görüyoruz" diye konuştu.

HADİ SALİHOĞLU KİMDİR?

Hadi Salihoğlu, 11 Nisan 1956`da Trabzon Sürmene`de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi`nden mezun olan Salihoğlu, stajını İstanbul`da yaptı. Göreve Erzincan`ın Tercan ilçesinde başlayan Salihoğlu, Çankırı Eldivan, Kahramanmaraş Pazarcık, İstanbul`da Silivri ve Fatih adliyeleri ile DGM`de çalıştı. Daha sonra Üsküdar Cumhuriyet Başsavcısı olan Salihoğlu, son olarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürütüyordu. Salihoğlu, evli ve 3 çocuk babası.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir