• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
Filistin Alimler Birliği`nden HÜDA PAR`a ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Filistin Âlimler Birliği, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanlığı`na nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaretçiler arasında Filistin Âlimler Birliği Genel Başkanı Dr. Abdulğani Et-Temimi, Filistin Âlimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Nevvaf  Tekruri ve Filistin Âlimler Birliği üyeleri yer aldı.

 Filistin Âlimler Birliği ziyaretinde HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Yılmaz ve merkez ilçe belediye başkan adaylarının yanı sıra Âlimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, Molla Abdulkuddus Yalçın, Molla Abdurrahman İçlek, Molla Vahdettin Kaya ve Molla Osman Teyfur da hazır bulundu.   Ziyaretçileri kapıda karşılayan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel, "Ziyaretçilere evinize hoş geldiniz." dedi.  

“Size mukaddes belde Filistin’den selam getirdim”
Filistinli Müslümanlardan selam getirdiğini dile getiren Filistin Âlimler Birliği Başkanı Abdulğani Et-Temimi, “Sizi ziyaret ettiğimiz için çok memnunuz. Size mukaddes belde olan Filistinli kardeşlerimizden selam getirdik. Bizler Selahaddin-i Eyyubi ve Nurettin Zengin’in müstekbirlerle savaşını yâd ediyoruz. Selahaddin-i Eyyubi ailesi ve onun torunları olan sizleri yaptığınız çalışmalardan dolayı gerçekten kutluyor ve tebrik ediyoruz. Sizlere duacıyız ve sizden de dua talep ediyoruz.” dedi.  
“Hükümete karşı bir tezgâh kurulmuştur”
Türkiye hükümetine kurulmuş bir tezgâh olduğunu savunan Filistin Âlimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Nevvaf Tekruri, “Nasıl ki Mısır’da yapılan darbe ve akabinde gelen zulümler ve Suriye’nin bugünkü hali bizi üzmüşse, Türkiye’ye karşı yapılan bu kirli tezgâh da bizi o derece üzmüştür. Bu tezgâhla Türkiye ele geçirilmek isteniyor ve Türkiye ele geçirilirse, Müslümanlar 50 sene geriye gideceklerdir. Tüm partilerin bu konuda hükümete destek olmaları lazımdır.” şeklinde konuştu.   ‘HÜDA PAR’ın İslam düşmanlarının karşısında duruşunu takdir ettiklerini ifade eden Filistin Âlimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Nevvaf Tekruri ise, “HÜDA PAR’ın vahdeti açıdan bakışınızı takdir ediyoruz." dedi.

 “Kürtlerden nefret ettiğim zamanlar olmuştu”
Filistin Âlimler Birliği üyelerinden Mufid, önceleri Kürtlerin antipropagandasının etkisi altında kaldığını, daha sonra Kürtlerle tanıştıkça Kürtleri sevdiğini ve ziyarette ciddi bir muhabbet ve bağ gördüğünü söyledi.A   rap ülkelerinde Kürtlerin antipropagandası yapıldığını söyleyen Filistin Âlimler Birliği üyelerinden Mufid, “Kürtlerle önceden teker teker çok defa görüşmüşüm. Ama ilk defa bu kadar Kürt kardeşlerimle bir arada görüşüyoruz. Bu görüşmede de çok ciddi bir sevgi, muhabbet ve bir bağ görüyorum. Özellikle Arap ülkelerinde Abdunnasır’ın antipropagandası yüzünden Kürtlerden nefret etmeye başlamıştım. Ama elhamdülillah şu an bu kadar Kürt kardeşlerimle birlikte olmak gerçekten bana mutluluk veriyor.” şeklinde konuştu.   Müslümanların bir çatı altında toplanması gerektiğine değinen Mufid, “Kürt Müslüman Selahaddin-i Eyyubi nasıl ki, bütün Müslümanları bir çatı altında toplamışsa, bizler de bir çatı altında toplanmalı, bir olmalıyız. Müslümanların başına ne gelmişse mutlaka burada Yahudilerin parmağı vardır.” şeklinde belirtti.  

“Evinize hoş geldiniz”
Filistin Âlimler Birliği heyetine ‘Evinize hoş geldiniz’ diyerek karşılayan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel, “Kürdistan bölgesine gelmeniz bizi şereflendirmiştir, onurlandırmıştır.” dedi.   Ziyaretten memnun kaldıklarını belirten Temel, “Burası sizin evinizdir, siz buraya misafirliğe değil evinize geldiniz, evinize hoş geldiniz. Sizdeki bu kardeşliği görmek de bizi fazlasıyla sevindirdi.” ifadelerini kullandı.   Bir yıl önce HÜDA PAR’ı kurduklarını söyleyen Temel, “Bu İslami partiyi kurmamızın temel sebebi İslam’a hizmettir ve en büyük hedefimiz ise, Filistin’in özgürlüğe kavuşması ve İsrail devletini tanımamaktır. Çünkü Filistinlilerin zulüm ve muhasara altında kalması ümmet için büyük bir ayıp olarak yeter.  Yine aynı şekilde Mısır, Suriye vb. İslam diyarlarının durumları İslam Âlemi için büyük bir felakettir. Bizler de bu bölgede Filistinli kardeşlerimiz gibi sıkıntılar çekmişizdir. Ama biz şuna inanıyoruz ki, yapılan bütün zulümler bitecek ve İsrail`in yeryüzüne hâkimiyeti ve selameti için çalışan herkes hezimete uğrayacaktır.” dedi.

  “Hakkın yanında olmak boynumuzun borcudur”
Her zaman zulmün karşısında duracaklarını belirten HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel, uzak beldelerdeki Müslümanların sıkıntılarını gördükleri gibi bulundukları bölgenin sıkıntılarını da gördüklerini ifade etti.   Müslümanların birbirlerine yardımcı olmaları gerektiğini söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Temel, “2008’de Gazze’de yaşanılan sıkıntılara nasıl yardımcı olduysak, bu gün de dünyanın her yerindeki Müslümanlara yapılan zulümlere karşı durmak ve elimizden geleni yapmak bizim boynumuzun borcudur.” şeklinde konuştu.   (İLKHA)  

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir