• DOLAR 32.241
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2446.81
  • ...
`O`nu (sav) hayatımızın merkezine koymalıyız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Peygamber Efendimizin kutlu viladeti nedeniyle  camiler doldu taştı. Aynı zamanda Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı tüm derneklerde de mevlit kandili ihya edildi. Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi, Gaziantep Umut-Der, Gaziantep İlim-Der, Gaziantep Rahmet-Der ve Gaziantep İhlas-Der`de düzenlenen programlar saat 19.30`da başladı.
 
Gaziantep Umut-Der’deki programda konuşan Müfit Yaray Hoca, “Bundan birkaç gün önce yılbaşı kutlamaları vardı. Bu gün Hz. İsa’nın doğumu olarak kutlanıyor. Hz. İsa’nın misyonundan uzak olan kutlamalara değinmeyeceğiz,  fakat yılbaşında o soğuk havada saatlerce dışarıda bekleyen insanlar bu gün Hz. Muhammed’in doğum günü olan mevlit kandilinde neredeler camileri mescitleri doldurmaları gerekmiyor muydu? Mahşer zamanında insanlar o dehşetli zamanda insanlar şefaat dileyecekleri birilerini arayacaklardır. Hz. Adem’e gidecekler fakat Hz. Adem, bu gün ben kendi nefsimin hesabıyla uğraşıyorum ben size yardımcı olamam, der diğer peygamberler de buna benzer cevaplar vereceklerdir. Bir bakarlar ki Hz. Muhammed (sav) başını arşa dayamış ümmetim ümmetim diyor ve Allah`tan onların bağışlamalarını istiyor ümmetine bu kadar düşkün bir peygamberin doğum gününde biz ona ne kadar düşkünüz.
 
Sevmek bir iddiadır her iddia ispatlanmaya muhtaçtır. Ya Muhammed Mustafa sen benim peygamberimsin, ben seni peygamber olarak kabul ettim, ben seni çok seviyorum demek bir iddiadır. Böyle diyen bir insan bu iddiasını var gücüyle ispatlamak için çalışmalıdır ve hayatının ortasına Muhammed Mustafa’yı koymalıdır. Hedefinde Muhammed Mustafa’ya benzemek olmalıdır. Ahlakını Muhammedî bir ahlak yapmalıdır. Ve en önemlisi de Muhammed Mustafa’nın ümmetinin saflarında yer almalıdır. Hz. Muhammed’i hayatının merkezine koymalı ve onu rehber etmeli, sıkıntı ve anlaşmazlıklarda ona başvurmalı ve Allah ve Resulü bir konu hakkında hangi hükmü vermişse ona tabi olunmalıdır. Aksi takdirde Allah ve Resulünün hükmüne uymuyorsak o zaman bizim Muhammed Mustafa’ya olan sevgimiz kuru bir iddiadan ibaret kalır.” dedi.
 
Tek çare Hz. Muhammed`in (sav) sünneti ve ona indirilen Kur’an-ı Kerim’dir
Mevlit etkinliğinin yapıldığı adreslerden biri de Gaziantep İhlâs-Der`di. Yaşar Acar`ın Kur`an tilaveti ile başlayan program, inzar ilahi grubunun Kürtçe ve Türkçe ilahileri ve İbrahim Akbalık hocanın Mevlüd-i Şerif okumasıyla devam etti. Programa konuşmacı olarak katılan Nurettin Şirin hoca, Peygamber (sav) yeryüzüne teşrif etmezden önce insanlığın durumunu gözler önüne sererek, “İnsanlık karanlık bir devir yaşıyordu. Kendi kızlarını diri diri toprağa gömecek kadar vahşileşen bir toplum İslam’ın gelmesi ile öyle bir toplum oldular ki, Hz. peygamber onlar için ‘sahabelerin her biri gökteki yıldız gibidirler. Hangisine tutunursanız kurtuluşa erersiniz’ şeklinde buyurdular. Demek ki insanlar ancak İslam’ı yaşayarak yükseliyor eşrefi mahlukat oluyor. Günümüz insanları İslam’dan uzaklaştığından dolayı bir karalık içerisinde. Eğer bizler de, kurtulmak istiyorsak tek çare İslam, tek çare Hz. Muhammed`in (sav) mesajındadır ve ona indirilen Kur’an-ı Kerim`dir. Başka da bir kurtuluş reçetesi yoktur. Ümmetin kurtuluşu Hz. Muhammed’in sünnetinde ve ona indirilen Kur`an-ı Kerim`dedir." dedi.
 
Gaziantep Rahmet Kültür ve Dayanışma Derneği de Mevlid Kandili münasebetiyle program düzenledi. Düzenlenen programa ilgi büyüktü. Program Ali Altın Hocanın okumuş olduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlandı. Devamında ise Rahmet Mevlid Grubu Türkçe ve Kürtçe Mevlidi Şerif okudu.  Eğitimci Abdulkadir Aydoğan Hocanın, Peygamber Efendimizin (sav) doğumundan önceki dünyanın ahvali ve doğduktan sonra aldığı sekli ve günümüze kadar olan yansımaları hakkındaki sohbeti ile devam etti.
 
Yaklaşık 2 saat süren programlar yapılan dualarla son buldu. 
 
  (Ökkeş Korkmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir