• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Rüşvet operasyonu zanlıları adliyeye sevk edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü (KİM) ekiplerince gerçekleştirilen rüşvet operasyonunda gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi sırasında hiç bir güvenlik önleminin alınmadığı görüldü.

 

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 10 memur ile rüşvet verdiği iddia edilen 25 iş takipçisi toplam 35 kişi, Mersin Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Adliye önüne getirilen zanlıların adliyeye sevk edilmesi sırasında, adliye önünde bekleyen zanlıların yakınları görüntü olan gazetecilere saldırdı. Bazı zanlı yakınları ise, gazetecilerin görüntü almasına izin vermeyenleri uyararak, görüntü alınmasını istedi. Bazıları ise, “Milletin bacanağı dışarıda” diye bağırarak adalet istedi. Polisin adliyeye çevresinde hiçbir güvenlik önleminin anlamaması dikkat çekti. Gazeteciler, saldırılar karşısında kendi güvenliklerinin olmamasına tepki gösterdi.

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın talimatıyla Cuma günü gerçekleştirilen operasyonda Mersin Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü'nde görevli 10 memurun rüşvet aldığı ve gümrükte iş takibi yapan 25 nakliye firması çalışanlarınında rüşvet verdikleri tespit edilerek 35 şüpheli hakkında operasyon başlatılmıştı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı ise soruşturma dosyası ile ilgili olarak gizlilik kararı almıştı.  (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir