• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Hakları gasp edilenlerin haklarını aramak  için yola çıktık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanlığı, merkez Kayapınar ilçesindeki emlak sektörü çalışanlarıyla bir araya geldi.

 

Özel bir lokantada düzenlenen programda konuşan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şehmuz Tanrıkulu, amaçlarının kimsesizlere, yetim ve öksüzlere sahip çıkmak olduğunu söyleyerek belediyeciliğe yeni bir işlev kazandıracaklarını söyledi.

 

Siyasi parti kurmalarında bazı hedeflerin olduğunu söyleyen Tanrıkulu, “ Bugüne kadar hiçbir platformda hakları aranmayanların özellikle dindar olmaları hesabıyla hakları gasp edilenlerin haklarını aramak için siyasi bir parti kurduk. Partimizin yakından takip edildiğini ve halkın teveccüh gösterdiğinin farkındayız.” dedi.

 

“Diyarbakır’da sorunlar çığ gibi büyüdü”
Türkiye’de var olan sorunların adil bir şekilde çözülmesi gerektiğini ifade edenTanrıkulu, “ Yıllardır devam etmekte olan Kürt sorununun adil bir şekilde çözümlenmesini istiyoruz ve buna yönelik projelerimiz, önerilerimiz olduğunu belirtmek istiyoruz. Diyarbakır’da sorunların çığ gibi büyüdüğünü herkes bilmektedir. 30 Martta yapılacak olan mahalli seçimlerde iddialı bir şekilde hazırlanıyoruz ve şunu özelikle söylüyoruz belediyeler hizmet yeridir, belediyeler halka hizmet etmekle yükümlüdür. Belediye başkanları ayrım yapmaksızın seçilmiş olduğu il ve ilçede veya beldeye hizmet etmekle yükümlüdür.” ifadelerini kullandı.

 

HÜDA PAR Kayapınar Belediye Başkan adaylarını tanıtan Tanrıkulu, “ Kayapınar Belediye başkan adayımız Av. Sayın Şaban dalgın hocamız aynı zamanda öğretmenlik yapmaktadır. Aday olduğundan dolayı öğretmenliğinden istifa etmek zorunda kaldı. Belediye başkan adaylarımızın hepsinin de halka adil bir şekilde hizmet edeceklerine inanıyoruz. Belediyeler vasıtasıyla inanıyoruz ki gerçek bir şekilde hem halkımıza hizmet etmeyi hem de Diyarbakır gibi güzel şehrimizi geliştirmek için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz.” şeklinde konuştu. 

 

“Bizi zorla Türkleştirmeye çalıştılar”
Daha sonra söz alan HÜDA PAR Kayapınar Belediye Başkan adayı Şaban Dalgın , “Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri, hem Allah’ın dinine hem de mazlum halka savaş açılmıştır. Bizi zorla Türkleştirmeye çalışarak, örf ve adetlerimizi yok etme girişiminde bulundular. Bizi Türkleştirmek için zorla memleketlerimizden göç ettirdiler. Ellerinden ne gerekiyorsa her şeyi yaptılar. Şeyh Said (ra) şehit ettiler. Bediüzzaman Nursi’yi sürgün ettiler. İşte bu devlet o devlettir. Her ne kadar şu an makyajlarla düzeltilmeye kalkışıyorlarsa da devletin özü budur.” dedi.

 

“Biz halkımızın hem dinine hem diline sahip çıkacağız”
Kürtlerin İslam’ı ve insani haklarının açıkça istenmesi gerektiğinin zamanının geldiğini söyleyen Dalgın, “ Şimdiye kadar bizi hep yok saydılar, bizi yok etmek için ellerinden geleni yaptılar. Biz halkımızın hem dinine hem de diline sahip çıkacağız. Ahlaki açıdan toplumsal yaralarımız var, gençlerimiz uyuşturucu dünyasında kaybolmuş bir halde. Bunun önlemini ne AK Parti nede BDP alamadı. Allah için bu işe el atacak insanların ortaya çıkması gerektiği için bu yola koyulduk.” şeklinde konuştu.

 

Dalgın son olarak, “ Biz bu gaye ile ortaya çıktık,  bu gaye ile yolumuza devam edeceğiz ve bu amaç doğrultusunda halkımıza idareci olmaya geliyoruz. Yaptığımız belediye hizmetlerinde de göreceksiniz ki rüşvet alanda verende melun dur hadisine harfiyen uyacağız, toplumumuzun iyiliği şehrimizin güzelliği için ne gerekiyorsa yapacağız. “ diye kaydetti. (Ömer Yasin Ergin/Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir