• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Rusya, ABD yapımı dört ATACMS füzesini düşürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlık daha sonra yaptığı açıklamada, Rus uçakları ve hava savunma sistemlerinin geçtiğimiz hafta toplam 15 ATACMS'i düşürdüğünü söyledi.

Salı günü Rus yetkililer, Ukrayna'nın ilhak edilmiş yarımadanın Rus hava savunmasını delmek amacıyla ATACMS ile Kırım'a saldırdığını ancak altısının vurulduğunu söyledi.

ABD'li bir yetkili geçen ay Washington'da yaptığı açıklamada, ABD'nin son haftalarda gizlice Ukrayna'ya uzun menzilli füzeler gönderdiğini söyledi.

300 kilometreye (190 mil) varan menzile sahip ATACMS füzeleri ilk kez 17 Nisan sabahı Ukrayna cephe hattından yaklaşık 165 kilometre (103 mil) uzakta bulunan Kırım'daki bir Rus hava üssüne karşı kullanıldı.

Pentagon, füzelerin Amerikan stoklarından alınmasının ABD'nin askeri hazırlık durumuna zarar vereceği endişesiyle başlangıçta uzun menzilli füze konuşlandırılmasına karşı çıktı.

Ayrı bir gelişmede Cumartesi günü Rusya savunma bakanlığı, geçtiğimiz hafta kuvvetlerinin Batı'da üretilen ve NATO tarafından Ukrayna'ya sağlanan teçhizat ve silahları taşıyan bir askeri treni imha ettiğini söyledi.

Hasarın boyutu, kesin tarihi ve yeri açıklanmadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir