• DOLAR 32.457
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2437.871
  • ...
Bursa İl Genel Meclisinde son bütçe yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- İl Özel İdaresinin 2014 yılı bütçesinin kabulü için Vali Münir Karaloğlu tarafından İl Genel Meclisi Üyelerinin onuruna verilen geleneksel bütçe yemeği ile gerçekleşti.

 

Bütçe yemeğine Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Meclis Üyeleri, Özel İdare Daire Başkanları ve Müdürleri katıldılar.

 

Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir 7 Kasım 1864 tarihinde başlayan ve 30 Mart 2014 itibarıyla 150 yıllık hizmet süresini tamamlayacak İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak son bütçe yemeğimizde bir araya geldik.

 

İl Genel Meclisi ve İl Özel İdare personeli hep isimsiz kahramanlar olarak kalmıştır, sesimizi ne yazık ki istediğimiz kadar duyuramamış olsak da bilinmesini isteriz ki kısıtlı bütçemizle yapmış olduğumuz birçok hizmetin ismi sadece Türkiye'de değil sınırlarımızın da dışına çıkarak örnek olmuştur. Bu zamana kadar İl Genel Meclisimizde ve İl Özel İdaremizde görev yapmış tüm arkadaşlarımızı canı gönülden kutluyorum yeni görevlerinde başarılar diliyorum dedi.

 

Bursa Valisi Münir Karaloğlu Türkiye idari reformlarına devam ediyor, son dönemlerde yapılmış en büyük idari reform ise otuz Büyükşehir'deki il sınırlarının bütün şehre dönüşmesi ve aynı coğrafyada aynı alanda iki mahalli idarenin tek çatı altında olacağından otuz büyük şehrimizde 30 Mart 2014 tarihinden sonra İl Özel İdareleri olmayacak. Ülkemiz açısından bu yeni uygulama ciddi bir reformdur, Büyükşehir Belediyelerinin bütün şehirde sorumlu olması ve bütün il den yetkili kılınması önemli bir reformdur. 30 mart 2014 tarihi itibarıyla kapanacağız ama o zamana kadar kapanmayacak gibi hizmet etmeye devam edeceğiz günü geldiğinde ise Büyükşehir Belediyemize devredeceğiz, bu konudaki çalışmalarımıza başladık ve hızla devam ediyoruz 30 Mart 2014 tarihinde hizmet etme konusun da her hangi bir boşluğun olmaması içinde hazırlık süremizi hem biz hem de Büyükşehir Belediyesinin çok iyi değerlendirmesi gerekmektedir açıklamasında bulundu. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir