• DOLAR 32.602
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2498.144
  • ...
Midyatlılardan Suriyelilere gıda yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - İstanbul’da faaliyetini sürdüren Midyatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Midyat Akçakaya Mahallesindeki Midyat Geçici Konaklama Merkezindeki çadır kente yerleşen Suriyeli mültecilere gıda yardımında bulundu.

 

Midyatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği adına kadın komisyonu üyesi Nurşen Nasıroğlu, ülkelerindeki iç savaştan dolayı Türkiye’ye sığınan Suriyelilere yardım elini uzattıklarını söyledi. Nurşen Nasıroğlu, “Derneğimizin Bayanlar Komisyonu Başkanı Neviran Delen’in başkanlığında İstanbul’da bulunan dernek üyelerinin katkılarıyla bu yardımları topladık. Birikmiş paramız vardı, Midyat Belediye başkanımız Şehmus Nasıroğlu’un da katkı ve çabasıyla Suriyeli 110 sığınmacının ailelerine ulaştırdık. Midyatlılar Derneğimize her zaman desteğini esirgemeyen dernek yöneticilerine ve belediye başkanımıza sonsuz teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

 

Geçici Konaklama Merkezi çadır kentteki lojistik çadırlarına getirilen yardım malzemeleri için teşekkür eden Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl de şöyle konuştu: Kaymakam Bingöl, “Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’na Midyatlılar Derneğine ve Başkanın eşine teşekkür ederim. Suriyeli insanlara gelen sadece bu yardımlar değil, bu insanları unutmadığını gösteren, değerli insanların olduğunu gördükçe çok mutlu oluyoruz. Bizler burada her halükarda insanların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Devletimizin yanında dışarıda burada yardım etmek isteyen insanların olduğunu buradaki misafirlerde gördükçe ayrıca mutlu oluyorlar.” (M. Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir