• DOLAR 32.565
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2445.537
  • ...
"İlk günkü heyecanımızla çalışmalara devam ediyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya İl Genel Meclisi, Ocak ayı toplantılarının 2. birleşimine ihtisas komisyonlarının raporlarını görüşerek başladı. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, komisyonların yaptığı çalışmaların, Büyükşehir sürecinden sonra hayata geçirilecek İl Özel İdaresi’nin görev ve sorumlulukları kapsamındaki yatırımların altyapısını oluşturduğunu, bu yatırımlara rehber olacağını söyledi.

 

Konya İl Genel Meclisi, birleşimini Ali Selvi başkanlığında açılış ve yoklama ile açtı. İki oturumlu gerçekleştirilen birleşimde Acil Afet Komisyonu Başkanı Faruk Koç, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Orkun Ünler ile Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu Başkanı Mustafa Tuncay, 2013 yılının Aralık ayında komisyon üyeleri ile yaptıkları çalışmalardan oluşan raporları Meclis’e sundu. Raporların müzakereye açılarak kabul edilmesinin ardından, çalışmaları değerlendiren Selvi, 17 ihtisas komisyonu ile 31 ilçede yaptıkları çalışmalara aynı hızla devam ettiklerini vurguladı.

 

Selvi, “Türkiye 1 Nisan 2014 tarihi itibariyle 6360 sayılı Büyükşehir Yasası’na hazırlanıyor. Yasa ile büyükşehirlerde il özel idareleri ve il genel meclisleri kapatılacak olmasına rağmen, biz Konya İl Genel Meclisi olarak ilk günkü heyecanımızla çalışmalara devam ediyoruz. Bugüne kadar aldığımız karar sayısı ve yatırım portföyümüzle hep örnek Meclis olarak anıldık. Meclis kapanmayacakmış gibi çalışmalarımıza aynı hız ve şevkle devam ediyoruz. Komisyonlarımızın hazırladığı bu raporlar, yeni yasanın uygulanmasında da rehber olacaktır. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Ahmet Ünal başkanlığında gerçekleştirilen 2. oturumda ise İl Özel İdareleri Projelerini İzleme Komisyonu Başkanı Ramazan Yalçın Badem’in okuduğu raporlar görüşülmeye devam edildi. Konya İl Genel Meclisi, Ocak ayı toplantılarının 3. birleşimini 08 Ocak 2013 Çarşamba günü saat 10.00’da yapacak. (İlyas Yavuz/İsmail Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir