• DOLAR 32.511
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.258
  • ...
"Hayalleri olmayanlar başkalarının hayalinde yaşar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğrenci Toplulukları ile birlikte her cumartesi düzenlediği “Camlı Köşk’te Gençlik Söyleşileri” devam ediyor.

 

Programa katılan Yazar Yusuf Kaplan, “Yeni Medeniyet Tasavvuru - Öncü Gençlik” başlığında gençlerle sohbet etti.

 

Dünyada söyleyecek bir çift sözü olmayanın yaşamasının anlamı olmadığını kaydeden Kaplan, “Bu dünyaya söylenebilecek tek bir söz var. O sözü söyleyecek biziz ama biz yokuz. Neden yokuz? Hayalleri olmayanlar başkalarının hayallerinde yok olmaktan kurtulamazlar. Hayalleriniz yoksa mutlaka başkalarının hayallerinde yaşıyorsunuzdur. Bize özgün iddialarımız yoksa, başkalarının iddialarını benimseyerek o iddiaları da paçavraya çeviririz. Kendine özgün iddiaları olmayan medeniyetlerin, başka medeniyetlerin iddialarını idrak edebilmeleri mümkün değil” dedi.

 

Konuşmasında, insanlık tarihinin son 300 yıl öncesine kadar bu bölgede, Balkanlar, Kafkaslar ve Ortadoğu’da yazıldığını vurgulayan Kaplan, “İnsanlık tarihi bugün burada yapılmıyor ama buradan yapılıyor. Hala bu bölge ile uğraşılıyor” diye konuştu.

 

Yazar Yusuf Kaplan, programının son bölümünde gençlerden gelen soruları cevapladı. Programın sonunda Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker Kaplan’a Hazreti Mevlana’nın sözlerinin yer aldığı nasihat kartları hediye etti. (İlyas Yavuz – İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir