• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Mekke`nin fethi Paris`te kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FRANSA - Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Nasır Yılmaz hocanın günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmasıyla devam etti.
 
Konuşmasında Rasulullah`ın (sav) hicret hayatına değinen Yılmaz, daha sonra fetih yolunda karşılaşılan hikmetli olaylara değindi. Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hz. Peygamber (sav), hicretin 6`ıncı yılı bir rüya görüyor. Rüyasında ihramlı bir şekilde ashabı ile beraber Kabe`yi tavaf ediyor. Bu rüyayı anlattığında, ashabı terk ettikleri topraklara tekrar kavuşacakları için seviniyorlar. Ve Allah Rasulü (sav) umre yapmak üzere ashabına hazırlık yapmalarını emrediyor. Muhacir ve Ensar`dan oluşan bin 500 kişilik bir topluluk yola koyuluyor. Hudeybiye`ye gelindiğinde Mekke müşrikleri elçiler gönderip, Rasulullah (sav) ile bir antlaşma yapıyor. Antlaşmada bir madde vardı ki, Müslüman olup Allah Rasulüne (sav) gelenler Kureyşlilere iade edilecek, ancak müslümanlardan kim dinini terk etmek istiyorsa gitme hakkına sahipti. Bir madde daha vardı ki, isteyen taraf istediği kabileyle ittifak kurabilecekti.
 
Kureyş ile ittifak halinde olan Beni Bekr kabilesi, Rasulullah (sav) ile ittifak içerisinde olan Huzaa kabilesine saldırıyor. Allah Rasulü (sav) bu olaya çok hiddetlenip, Mekke`ye bir sefer için hazırlık yapıyor.
 
Ordu zamanla on bin kişiye ulaşıyor. Bu ordu içinde işkence görmüş Bilal, Habbab, Ammar gibi insanlar var. Siz onların yerinde olsaydınız ne yapardınız?
 
Fakat Allah Rasulü`nün (sav) bir farkı vardı. Fetih bombalarla bir yeri almak değildir. Fetih gönüleri fethetmektir. Allah Rasulü (sav) gönülleri fethetmişti.
 
Akşam çöktü zaman Allah Rasulü`nün (sav) devesi çöküyor ve Hz.Peygamber (sav) yolda doğurmakta olan bir köpek için, bir ordunun yönünü değiştiriyor.
 
Allah Rasulü (S.A.V) Kureyş`e soruyor, bu gün benden ne beklersiniz? Kureyş, Sen kerem sahibi bir kardeşsin, senden ancak iyilik bekliyoruz, deyince, Allah Rasulü (S.A.V), `Ben Yusuf`un (A.S) kardeşlerine dediğini söylüyorum. Hepiniz serbestsiniz.` diyor."
 
Program, cami imamı Abdullah Kaya`nın yaptığı dua ve Mekke`nin fethini konu alan sinevizyon gösterimi ile son buldu.
(Ammar Uslu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir