• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
Seyfettin Karasungur türbesine çevre düzenlemesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Çifte Merdiven Mahallesi 19 Mayıs Sokak içerisinde bulunan Emir Seyfettin Karasungur Türbesine Karatay Belediyesince çevre düzenlemesi yapılıyor.

 

Emir Seyfettin Karasungur, Hz. Mevlana ile yakınlığıyla bilinen ve Selçuklular döneminde Başkumandanlık görevini yürüten bir devlet adamı. Hz. Mevlana’nın Mektubat eserinde de kendisinden bahsedilen Seyfettin Karasungur, yaşadığı dönemlerde kurduğu, şimdi mevcut olmayan Seyfiye Medresesini türbenin kuzey bitişiğine yaptırmıştır.

 

Günümüzde sadece türbesi bulunan Emir Seyfettin Karasungur’un ölüm tarihi belli değildir.

 

Düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Emir Seyfettin Karasungur türbesinin 1500 metrekarelik bir alan içerisinde bulunduğunu söyledi.

 

Anıtlar Kurulu ile Kültür ve Tabiat varlıklarını koruma Kurulundan onaylanan proje doğrultusunda türbenin restorasyonuna, bakımı ve özellikle çevre düzenlemesi çalışmalarına başladıklarını belirten Hançerli, çalışmalar kapsamında ihata duvarının yapıldığını, kaldırımların andezit taşı ile kaplanacağını ve oturma grupları ve yeşil alan yapılacağını ifade etti.

 

Belediyeye ait olan bir kısım arsanın Vakıflar Bölge Müdürlüğüne devredildiğini de belirten Hançerli, Belediye olarak Emir Seyfettin Karasungur türbesine sahip çıktıklarını ve yapılan çalışmalarla güzel bir görünüme kavuşacağını sözlerine ekledi.   (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir