• DOLAR 32.307
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2397.958
  • ...
`Mehmet Akif yanlış tanıtıldı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Genel merkezi Van`da bulunan Hak ve Kardeşlik Derneği (HAKK-DER), ölümünün 77. Yıldönümü münasebetiyle "Mehmet Akif Ersoy`u anma ve An(la)ma" etkinliği düzenledi.
 
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Cengiz Andiç Kültür Merkezi`nde düzenlenen program Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programa konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretin Üyesi Doç. Dr. Mehmet Göktaş, Mehmet Akif Ersoy`un yanlış tanıtıldığını ifade ederek, şairin davasının İslami olduğunu, şiirlerini okuyan herkesin anlaması gerektiğini söyledi.
 
Programın açılış konuşmasını yapan HAKK-DER Başkanı Yrd. Doç. Dr. Naki Erdemir, amaçlarını Mehmet Akif Ersoy`u anmak, anlamak ve anlatmak olduğunu belirterek, bu tür programları yapmaya devam edeceklerini ve bu toplumun içerisindeki önderleri ayırım yapmaksızın tanıtacaklarını söyledi.
 
Daha sonra konuşan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretin Üyesi Doç. Dr. Mehmet Göktaş ise, Mehmet Akif Ersoy`un bizlere yanlış anlatıldığını ifade ederek, Mehmet Akif Ersoy`un hayatından ve şiirlerinden kesitler sundu.
 
"Akif Kur`an-ı Kerim`le büyüdü"
Doç. Dr. Göktaş, Akif`in dindar bir ailenin çocuğu olduğunu ve kendisinin de davasının İslam olduğunu vurgulayarak, "Dikkat edin o büyük şahsiyetlerin topluma yön veren insanların hayatlarını okuduğunuzda onların anne ve babalarının harama karşı çok hassas olduğunu görmüşsünüzdür. Üstad Bediüzzaman Said Nursi`nin de babası Mirza Efendi ineklerini sulamaya götürdüğünde ağızlarını bağlardı. O yoldan giderken başkasının tarlasından ot yemesin ve çocuklarımın boğazına haram lokma girmesin diye. O aileden bir Bediüzzaman çıkıyor. Yine Fatih Sultan Mehmet`in annesi, çocuğunu abdestsiz emzirmediğini söylüyor o aileden bir Fatih çıkıyor. Batılı eğitimciler çocuk dünyaya geldikten sonra eğitiminin başladığını söyler. Müslüman alimler ise çocuğun daha anne karnındayken eğitiminin başladığını ve bunun da annenin haram lokma yemesi olduğunu söylüyor. Mehmet Akif Ersoy`unda hayatında benzer bir şey var. Babası Tahir Efendinin ayetler üzerindeki açıklamaları ve düşüncelerini dinleye dinleye olgunlaştı Akif. 20 yaşında artık bir şair oldu. Ve ilk yazdığı şiirlerinin birinde Kur`an-ı Kerim`i anlatmaktadır. Biz ehli imanın can nüshasıdır bu kitap diyor" diye konuşarak Mehmet Akif Ersoy`un hayatından kesitler anlattı.
 
Program, Mehmet Akif Ersoy`un şiirlerinden okunmasıyla son buldu. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir