• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
`Mekke`nin fethi yüreklerin fethiyle gerçekleşti`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Sivil toplum kuruluşları Gazikent Mahallesinde bulunan Gaziantep Umut Der binasında bayanlara yönelik Fetih programı düzenledi. Saat 12.30 Kur-an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa konuşmacı olarak Aslı Kalkan, "Resulullah (sav) ahlakıyla, eminliğiyle insanların düşmanlığına rağmen sabrıyla, ihanetlere rağmen insanlara iyi ve güzel olan şeyleri tavsiye etmesiyle Mekke`yi ordularla değil insanların gönüllerini kazanarak fethetmiştir." dedi.
 
Allah`u Teâlâ`nın Hudeybiye Antlaşmasıyla Müslümanlara Mekke`nin fethi yolunu açtığını söyleyen Kalkan, "Allah`u Teâlâ`nın Resulullah`a (sav) açtığı yol savaş yolu değil, barış yoluydu. İslam davasının yayılması için savaş, çatışma, husumet yerine barış ve huzur gerekiyor. Mekke`nin Fethine giden yolda Sahabelerin peygamberlerine olan bağlılığını ve itaatini unutmamak gerekiyor. Eğer umre için çıkılan yolda engellenen Müslümanlar Hudeybiye antlaşmasına zorlandıkları zaman Resulullah`ın yanında sabır ve sebat göstermeselerdi Mekke`nin fethi olmayacaktı." diye konuştu.
 
Kalkan, On bin kişilik orduyla Mekke`ye giriş yapan Peygamberimizin, mağrur bir komutan edasıyla değil devesinin üstünde başı Rabbine olan hürmetinden dolayı eğik bir şekilde girdiğini söyledi.
 
Peygamberimizin fetihten sonra Mekkelileri bağışlayarak kalplerine iman tohumunu ektiğini ifade eden Kalkan son olarak, "Bizlerin de Mekke`nin fethinden dersler çıkarmamız gerekiyor. Bizler de sabır ve sebat gösterip davamıza sımsıkı sarılırsak Allah (c.c) bizlere fetih kapılarını açacaktır." dedi.
 
Program okunan ezgilerin ardından yapılan duayla sona erdi.
(Havva Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir