• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Konya-Cibuti kardeş şehir protokolü imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı'nın (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Toplantısı tamamlandı.

 

İlk gün gerçekleştirilen UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Toplantısı, Kültür Çalışma Grubu Toplantısı, Türkiye ve Filistin Belediyeleri Kardeş Şehir İlişkileri toplantısının ardından ikinci gün toplantılar 4 oturum olarak ele alındı.

 

"Yerel Diplomasinin Bölge ve Dünya Barışına Katkıları" başlıklı ilk oturumun ardından diğer 3 oturum "Yerel Yönetimlerde Yenilikçi Uygulamalar" başlığıyla gerçekleştirildi. Bu oturumlara dünyanın farklı ülkelerinden, Türkiye'nin farklı şehirlerinden ve Konya'dan belediye başkanları, belediye yöneticileri ve öğretim üyeleri konuşmacı olarak katıldı.

 

Konya-Cibuti kardeş şehir protokolü
20 ülkeden 300'den fazla katılımcının yer aldığı ve yoğun ilgi gören programların son gününde Konya Büyükşehir Belediyesi ile Cibuti Belediyesi arasında kardeş şehir ön protokolü imzalandı.

 

Toplantıların çok verimli geçtiğini vurgulayan UCLG-MEWA Eşbaşkanı ve Tahir Akyürek, programlara katılan ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Konya olarak kardeş şehir ilişkilerine büyük önem verdiklerini dile getiren Akyürek, "Kardeş şehir ilişkilerinin sosyal, kültürel ve ekonomik işbirliğine, deneyim paylaşımına dönüşmesine gayret ediyoruz. Bir Kardeş Şehirler Parkı yapıyoruz. Orada kardeş şehirlerimizin sembolleri, flamaları ve bilgileri yer alacak. Bu da Türkiye'de bir ilk olacak ve şehirlerimizin vizyonu açısından da faydalı olacak. Şehirlerimizin artık kendi içinde rekabet, ülke içi rekabet yerine dünyadaki şehirlerle rekabeti seçmesi, onlarla kendisini kıyaslaması ve gelişimini ona göre sürdürmesi bir zarurettir. Cibuti ile kurulacak kardeşlik ilişkisinin de hem kendileri, hem bizim için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

 

Cibuti Belediye Başkanı Hüseyin Abdullahi Kayad ise, protokolün her iki şehir için de hayırlı olmasını dileyerek, yapılan organizasyon için Akyürek'e teşekkür etti. Toplantının sonunda UCLG-MEWA Eşbaşkanı Akyürek ile UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden'e ve programa konuşmacı olarak katılanlara plaket takdim etti. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir