• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
Fas Ankara Büyükelçisi Konya'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi 30 Ağustos Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa Konya Vali Yardımcısı Sefa Çetin, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Mevlana öğretileri ışığında diplomasi
Programın açılışında konuşan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Bu programın yapılmasını büyükelçimizle daha önceki görüşmemizde kararlaştırmıştık. Burada olduğu için kendisine çok teşekkür ediyorum. Konya için son derece önemli günler yaşıyoruz. Önceki gün Şeb-i Arus'u idrak ettik ve yansımaları devam ediyor. Hz. Mevlana'nın etkileri sadece belirli günler için değil diğer günleri de güzel şekilde etkilemektedir. Gerçekleştirilen bu programda Hz. Mevlana'nın görüşleri ışığında diplomatik ve ekonomik konuların nasıl ele alınabileceğini değerlendireceğiz." dedi.

Fas Krallığı Ankara Büyükelçisi Lotfi Aouad, "Coğrafik açıdan Afrika, Akdeniz ve Atlantik ülkesi olan Fas Krallığı, Müslüman, Arap, İbrani ve Amazir kimliklerini içinde barındıran ve bu çeşitliliklerine hoşgörülü davranan bir ülkedir. Fas Krallığı'nın farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış çok köklü bir geçmişi vardır. Fas Krallığı'nın ülkemiz yönetiminde söz sahibi olan güçlü bir parlamentosu vardır ve gücünü doğrudan halkın oylarından almaktadır. Demokrasiye inanan ve ülkesini de demokrasiyle yöneten bir ülkeyiz. Bize göre demokrasi sürekli devam eden bir öğrenimdir. Biz sürekli olan bir siyasi istikrarla ülkemizin ekonomik ve kültürel gelişimini sürdüreceğini düşünüyoruz. Fas Krallığı'nın bu dünyadaki cennet olmadığını biliyoruz ama ülkemizin gelişmesi ve halkımızın refah düzeyini yükseltmek için sürekli çalışıyoruz. Fas Krallığı'nın Orta Doğu'da ve Arap dünyasında yaşanan gelişmelerden en az etkilenmesinin sebebi de ülke yönetiminin vatandaşlarımızın isteklerini cevap vermesindedir. İnsan gelişiminin ulusal gelişimi sağlayacağını düşünüyor ve bunun için çalışıyoruz. Siyasal, ekonomik ve kültürel reformları sürdürerek Fas'ın daha çok gelişmesini sağlayacağız." İfadelerini kulandı.

Üniversiteler arasındaki işbirliğinin temeli atıldı
Konferans öncesi Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'i makamında ziyaret eden Fas Krallığı Ankara Büyükelçisi Lotfi Aouad, Selçuk Üniversitesi ile Fas Krallığı üniversiteleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan öğrenci değişimi hakkında ön görüşme yaptı. Büyükelçisi Lotfi Aouad, Selçuk Üniversitesi ile çeşitli alanlarda işbirliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi. (İlyas Yavuz - İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir