• DOLAR 32.625
  • EURO 35.27
  • ALTIN 2501.828
  • ...
İlahiyat Öğrencileri Formasyon Haklarını İstedi- FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - İlahiyat Öğrencileri Platformu adı altında fakülte önünde basın açıklaması yapan bir grup İlahiyat öğrencisi, 1998 yılında haksız ve hukuksuz bir şekilde ve ideolojik nedenlerden dolayı ilahiyattan alınan ve bir daha verilmeyen formasyon haklarını istedi.
 
Grup adına basın açıklamasını okuyan İlahiyat Öğrencileri Platformu yönetim kurulu üyesi İbrahim Say, formasyon konusunun ilahiyatların kanayan en büyük yarası olduğunu belirterek, "1998 yılına kadar öğrenim süresinde verilen formasyon programı, siyasi ve ideolojik nedenlerden dolayı kaldırılmış, bu süre içerisinde hem İmam Hatipler hem de ilahiyat fakülteleri, içerik yönünden ve kadro açısından oldukça zorlu süreçlerden geçmek durumunda kalmıştır." dedi.
 
"Formasyonumu geri verin" sloganıyla bu haksızlığın artık son bulmasını beklediklerini belirten Say, "Her türlü imkan ve ortamın makul olduğu bu süreçte, binlerce kişinin mağdur edilmesi ve haksızlığa uğratılması her açıdan kabul edilemez bir durumdur." İfadelerini kullandı.
 
Formasyonun ilahiyat fakültelerinin en doğal hakkı olduğunu dile getiren Say, bu hak ivedilikle hak sahiplerine iade edilmelidir. Bu süreçte hakkın hak sahibine iade edilmesi için tüm yasal imkânların da kullanılacağı kamuoyuna duyurulur." diyerek sözlerine son verdi.
 
Çeşitli pankart ve dövizler taşıyan grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. (Yunus Emre - İLKHA)
 
             
<< Geri 1 2 3 4 5 6 İleri >>

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir