• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
"Böyle giderse burada donacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman'ın Balpınar (Gırêsira) beldesindeki meraya yerleşen 19 aileden oluşan yaklaşık 110 kişilik Suriyeli mülteciler, yağan kardan sonra dondurucu soğukta çadırlarda büyük zorlukla yaşıyorlar.


Balpınar beldesinde yaşayan Ayhan Saraç adlı vatandaş, Suriyeli mültecilerin birkaç ay önce buraya yerleştiklerini söyledi. Saraç, "Bu son yağan kardan sonra bunların hali iç açıcı... Burada yaklaşık 110 kişi kalıyor. Bunların çoğu çocuk... Derme çatma çadır yapmışlar. Çadırlar da çadır olsa. Bu insanların acilen yardıma ihtiyaçları var. Özellikle yakacak oduna, gıdaya ve elbiseye ihtiyaçları var." dedi.


Suriye'de iç savaş başladıktan sonra Türkiye'ye geldiklerini dile getiren Raib Hıdır Ali adlı Suriyeli, "Biz savaş başladıktan sonra Rasulayn ve Derezor şehirlerinden Türkiye ye sığındık. 2 aydır da buradayız. Kendi imkânlarımızla yaptığımız çadırlarda kalıyoruz. Bu son kar yağışıyla beraber artık burada kalmak çok zor. Evlere gitme gibi bir imkânımız da yok. Bizim şu anda en çok yakacak oduna, gıdaya, sıcak bir yere ihtiyacımız var. Çocuklarımız perişan oldu. Banyo yok, tuvalet yok." diye konuştu.


Battaniye, naylon ve bezlerden yaptıkları çadırda yaşayan Habeş ailesi ise sobanın etrafında oturan çocuklarla beraber yaşamlarını sürdürüyorlar.


Durumlarını anlatan Hazal Bozon Habeş ( 65), "Ben ve Hıdır Ali Habeş bu çadırda kalıyoruz. 7 kişi burada yaşıyoruz. Köylüler elinden geleni yapıyorlar fakat nereye kadar bu böyle devam edecek. Havalar çok soğuk yakacak odunumuz yok. Böyle devam ederse burada donacağız. Hastalarımız var, ilacımız yok, çocuklarımız bu karda terlikle dolaşıyorlar. Bebeklerimiz için çocuk bezi lazım." dedi. (Muhyeddin Beyca - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir