• DOLAR 32.61
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.42
  • ...
Toplu taşıma araçlarında `Temassız Bankacılık` kart dönemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN-Tarsus Belediyesi ile T.C.Ziraat Bankası arasında imzalanan protokol çerçevesinde vatandaşlar belediye toplu taşıma araçlarında ve elektronik ücret toplama sistemine dâhil olan Tarsus Ulaşım A.Ş. araçlarında Temassız Bankacılık kartları ile otobüslere binebilecek.

Tarsus Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü`nde yapılan tanıtım toplantısına Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü Yöneticisi Volkan Günal, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü Yönetici Yardımcısı Kerem Erkan Erol, Ziraat Bankası Adana Bölge Yöneticisi Murat Kara, Tarsus Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Musa Aydın, başkan yardımcıları, daire müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Tanıtıma katılan Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü Yöneticisi Volkan Günal, Temassız Bankacılık sisteminin hem kredi kartlarına, hem banka kartlarına açık bir sistem olduğunu belirtti.

Günal "Sadece Türkiye`de değil tüm dünya kartlarına açık bir sistem. Önemli olan konu kartlarda yeter ki, üç dalga ile gösterilen temassız özellik bulunsun, temassız özellik bulunduğu sürece her hangi bir vatandaş, yurt dışından gelen birisi, Türkiye`nin herhangi bir yerinden gelen birisi ekstra bir bilet ihtiyacı duymadan otobüse binip işlemini gerçekleştirebilir" dedi.

Bugün itibariyle belediyenin 3 toplu taşıma aracında bu hizmetin verilmeye başlandığını ve 15 gün içerisinde tüm araçların bu uygulamaya geçeceğini söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, dünyada bu sistemi kullanan en ileri kent olduklarını söyledi.

Kocamaz, "Eskiden toplu taşıma araçlarına sadece kent kartla, otobüs kartıyla binilebiliyordu. Ama bugünden itibaren Temassız Bankacılık kartlarıyla da otobüslere binilecek. Bu dünyada şu anda gelinmiş en ileri aşamadır. Zaten dünyada da bir tek Londra`da sadece otobüs işletmesinde uygulanıyordu. Konya`da da sadece otobüs işletmesinde uygulanıyor. Ama biz planlamamızda belediye ile ilgili bütün işlemlerde kullanılması üzerine hazırlıklarımızı yapıyoruz. Şu anda dediğim gibi bugün için 3 otobüste geçerli olacak ama 15 gün içerisinde diğer otobüslerin tamamında da kullanılacak hale gelecek." İfadesini kullandı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir