• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
Zeytinburnu-Der 16 Aileye Yardım Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL- Yaptığı ilmi ve manevi seminerlerin yanı sıra muhtaç ve mağdur ailelere yönelik yardım faaliyetleriyle de dikkat çeken Zeytinburnu-Der, fakir ailelerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Yardım faaliyetlerimiz aralıksız bir şekilde devam edecek


Derneğin yardım komisyonu tarafından tespit edilen on altı aileye yardım paketi ulaştıran dernek gönüllüleri bu işi kendilerine şiar ettiklerini belirterek, yardım faaliyetlerine devam edeceklerini söylediler.

Kendi hallerine terk edilmiş sayısız aile var

Yapılan yardımların çok önemli olduğunu vurgulayanM.Şirin Hoca, "Derneğimizin kuruluş amaçlarından birisi de mazlum halka yardımların ulaştırılmasıdır. İstanbul gibi metropol bir şehirde kendi hallerine terk edilmiş sayısız aile var. Bu gibi aileleri tespit ederek onlara yardım etmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Asıl muhtaç olanlar yardım istemekte utanan Mü`minlerdir

Asıl muhtaç sahiplerinin yardım istemekte utanan Mü`minler olduğunu vurgulayan komisyon gönüllülerinden Ahmet Pak, "Çeşitli nedenlerden dolayı İstanbul`a göç etmek zorunda kalan aileler çok büyük sıkıntılara göğüs germek zorunda kalıyor. Onların tek umutları var o da İslami hassasiyetteki derneklerdir. Hedefimiz geniş bir halk kitlesine ulaşmaktır. Bunu hayata geçirmemiz için yardımseverlere ihtiyacımız vardır" dedi.

Hayırlı işlerde yürümeye devam edeceğiz

Yardım komisyonunda yer alan Selami Akkılıç ise, "Allah`a hamd olsun ki bize hayrın kapısını açtı. Bu ve buna benzer işleri büyük bir heyecan içinde yapıyoruz. Rabbimizin izniyle bu gibi faaliyetlerde bulunmaya devam edeceğiz. Ensar ve Muhacir kardeşliği tarihin tozlu raflarında kalmamalıdır" diye konuştu.

İnancımız ve insanlığımız gereğince kardeşlerimize yardım etmeye devam edeceğiz


Mazlumlara yapılan yardımların büyük bir ibadet olduğunu belirten komisyon gönüllülerinden Cihat Gündoğdu, "Yardım dağıttığımız ailelerin hallerini görünce içimde tarifi imkânsız bir sevinç oluşuyor. Bunlar gerçekten ihtiyaç sahibi olan kimselerdir. İnancımız ve insanlığımız gereğince onlara yardım etmek zorundayız" ifadelerini kullandı. (Cuma Karakoç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir