• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
“Ey Nebi! Söyle Eşlerine…”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mehmet Göktaş / İnzar Dergisi

Peki, bize bir şey yok mu? Bizim eşlerimize söyleyeceğimiz bir şey yok mudur?

Anlamışsınızdır, Ahzab Sûresindeki bazı ayet-i kerimelerden söz ediyorum. Özel olarak Peygamber Aleyhisselam’ın eşlerinden bahseden bu ayetlerin artık orada kaldığını, o zamanla ilgili bilgiler verdiğini ve tarihte kaldığını zanneden görüşler var.

Önce bu ayet-i celileleri bir daha hatırlayalım:

“Ey Peygamber! Hanımlarına söyle, “Eğer dünya hayatını ve onun süsünü istiyorsanız gelin sizi donatayım ve sizi güzelce salıvereyim.

“Eğer Allah’ı, Rasûlünü ve ahiret yurdunu istiyorsanız, bilin ki Allah içinizden iyilik yapanlara büyük bir mükâfat hazırlamıştır.”

Ey Peygamberin hanımları! İçinizden kim apaçık bir çirkinlik yaparsa onun cezası iki kat verilir. Bu Allah’a göre kolaydır.

“Ey Peygamberin hanımları! Siz kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Eğer Allah’a karşı gelmekten sakınıyorsanız (erkeklerle konuşurken) sözü yumuşak bir eda ile söylemeyin ki kalbinde hastalık olan kimse ümide kapılmasın. Güzel ve doğru söz söyleyin.

“Evlerinizde oturun. Önceki cahiliye dönemi kadınlarının açılıp saçıldıkları gibi siz de açılıp saçılmayın. Namazı kılın, zekâtı verin. Allah’a ve Rasûlüne itaat edin. Ey Peygamberin ehli beyti (ev halkı)! Allah sizden ancak günah kirini gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.

“Siz evlerinizde okunan Allah’ın ayetlerini ve hikmeti zikredin. Şüphesiz Allah en gizli şeyi bilendir, hakkıyla haberdardır.” (Ahzab 28-34)

Öncelikle şunu unutmayalım ki, Allah’ın Rasûlü (s.a.v) peygamberliğinin yanı sıra aynı zamanda toplumun siyasi ve sosyal lideridir. Bu açıdan da o bir kendisine inanan ve ileride gelecek olan bütün liderlere örnektir.

Liderin en çok dikkat etmesi gereken konuların başında eşlerinin, ev halkının yaşama tarzı gelmektedir.

Tarih okuyanlar iyice dikkat ettiklerinde şunu göreceklerdir ki, nice ülkeler dışarıdaki düşmanları tarafından değil, liderlerinin eşlerinin, kızlarının ve ev halkının yaşama biçimleri yüzünden yıkılıp gitmişlerdir.

Liderleri lüks ve sefahat bir hayat yaşamaya sevk edenlerin başında da onların eşleri, kızları ve ev halkı gelmektedir.
...

MAKALENİN TÜMÜNÜ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir