• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Abdullahiyan: Siyonist rejim bölgedeki güvensizliğin kaynağı ve hepimizin ortak düşmanıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Abdullahiyan, Gambiya'nın başkenti Banjul'da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 15. İslam Zirvesi'nde konuştu.

ABD ve Avrupa başta olmak üzere dünyadaki birçok üniversitede başlayan Filistin halkına destek gösterilerine ve bu protestolara yönelik şiddetli müdahalelere değinen Emir Abdullahiyan "Filistin'e destek verme ve siyonist rejimin insanlığa karşı işlediği suçları kınama yönündeki küresel kampanya, savaşın başlamasından bu yana geçen 7 ayın ardından tüm gücüyle devam ediyor. Protestolar ABD'nin yanı sıra Avrupa ve dünyanın diğer ülkelerindeki üniversitelere de ulaştı." dedi.

Batı'daki ifade özgürlüğü söylemini "sahte" olarak nitelendiren Abdullahiyan, Filistin halkına destek için yapılan protestolara baskıyla karşılık verildiğini, bunun da çifte standartlı uygulamaları bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

Bakan Emir Abdullahiyan, Gazze’deki son gelişmeler hakkında "İşgale karşı özgürleştirici bir hareket olan Hamas'ın yok edilme çabalarının bir illüzyondan başka bir şey olmadığı kanıtlandı" ifadesini kullandı.

İşgal rejiminin meşru bir yapı olmadığını söyleyen Emir Abdullahiyan, "İsrail yalnızca apartheid işgalci bir güçtür ve zamanın geçmesi işgalci güce asla meşruiyet kazandırmayacaktır. israil rejimi bölgedeki güvensizliğin kaynağı ve hepimizin ortak düşmanıdır" açıklamasını yaptı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir