• DOLAR 32.551
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.05
  • ...
TÜRDEB, Aralık ayı toplantısını gerçekleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Türkiye Dergi Editörleri ve Yayın Yönetmenleri Birliği (TÜRDEB) Aralık ayı istişare toplantısı İnzar ve Nisanur dergisinin Esenler'deki merkezinde gerçekleşti.

Toplantıya, TÜRDEB Başkanı Muharrem Baykul, TÜRDEB Koordinatörü Murat Ayar, TÜRDEB danışmanı Asım Gültekin, İnzar Dergisi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Zeki Ergin, Nisanur Dergisi imtiyaz sahibi Sayim Yüksek ve TÜRDEB üyesi dergi editörleri ile yayın yönetmenleri katıldı.

TÜRDEB Başkanı Muharrem Baykul'un başkanlığında gerçekleştirilen toplantınn açılış konuşmasını İnzar Dergisi sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Zeki Ergin yaptı.

"Ne kadar güçlü olursak olalım, beraber hareket etmeye ihtiyacımız var"
Ergin, katılımcıları selamladıktan sonra TÜRDEB'in kurulmasında emeği geçenleri kutlayarak, kurulan bu birliği hayırlı bir hizmet, hayırlı bir adım olarak gördüğünü ifade etti. Yapılan bu çalışmalara sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Ergin, "Bilinen bir gerçek var ki; ne kadar güçlü olursanız olun, beraber olmaya, beraber hareket etmeye ihtiyaç vardır. Bugün dahi dünyanın süper güçleri bir harekete kalkışmadan evvel beraberlerine birkaç başka devlet alarak hareket ediyor. Büyük güçler 'ben güçlüyüm, ben yaparım' söylemine girmiyor ve yanlarına başkalarını da alıyorlar. Bunun için TÜRDEB'in kurulmasında emeği geçenleri de kutluyorum, böyle bir birliktelik sağladıkları için de teşekkür ediyorum. Bize düşen de bunu nimet bilip buna sahip çıkmaktır." diye konuştu.

M. Zeki Ergin'in konuşmasından sonra toplantıya katılan dergi yetkilileri tanışma faslına geçerek kendilerini ve temsil ettikleri yayınları kısaca tanıttılar.

TÜRDEB Başkanı Muharrem Baykul ise konuşmasında; olumsuz hava şartlarına rağmen toplantıya katılan dergi yetkililerine teşekkür ederek toplantının ana maddelerini açıkladı.

TÜRDEB Başkanı Muharrem Baykul, TÜRDEB Koordinatörü Murat Ayar, TÜRDEB danışmanı Asım Gültekin ve TÜRDEB üyesi dergi editörleri ile yayın yönetmenleri toplantının ana maddeleri üzerinde tek tek durarak detaylı bilgi alış-verişinde bulundular.

Dergi editörlerinin aktif katılımla fikirlerini dile getirdiği toplantıda; TÜRDEB'in önümüzdeki yıl beşincisini düzenleyeceği dergi fuarı hazırlıkları, dergilerin genel basım ve dağıtım sorunları ve bu sorunlara yönelik çözümler ele alındı.

Toplantı, TÜRDEB üyelerinin toplu halde çektirdiği hatıra fotoğrafı ile son buldu. (Enes Durmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir