• DOLAR 32.562
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2424.38
  • ...
Materyalizm ve Sekülerizm insanı putlaştırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Günümüzde Yurt İçinde Bulunan Mevlevihanelerin Durum ve Konumları' konulu sempozyum sona erdi. Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleşen sempozyuma Konya Valisi Muammer Erol, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, öğretim üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

"Herkes düşüncelerini rahatça ifade edebiliyor"
Sempozyumda konuşan Mevlana'nın 22. kuşak torunu olan Esin Çelebi Bayru, "Bugün Hz. Mevlana'dan, mesnevilikten konuşulması çok önemli bir gelişmedir. Çünkü ben babamın yakın arkadaşlarının bile sivil polis olduğunu öğrendiğimiz bir dönem yaşadım. O dönemlerin aşılması ve şimdi bir araya gelinip Mevlana'nın, Mesnevi'nin konuşulması, tartışılması büyük bir gelişmedir. Şükürler olsun ki bugün Mevlana'yı konuşabiliyoruz. Artık herkes düşüncelerini rahatça ifade edebiliyor. Bu ülkemiz açısından son derece olumludur ve geleceğimiz için çok önemlidir." dedi.

 

"Dünya büyük bir tsunami yaşıyor"
Sempozyumda Mevlana'nın ve öğretisinin önemine değinen Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara ise, "Şu an dünyada büyük bir tsunami yaşanıyor. Bu tsunamiyi oluşturan 3 temel etmen Materyalizm, Kapitalizm ve Sekülerizm'dir. Bunlar çağdaş insanın putlaşmasına neden oluyor. Bu putlaşma insanların birbirleriyle anlaşmalarında faydacı olmalarını ve dünyevi arzuların esiri olmalarını sağlıyor. İşte insanların kendilerine zarar veren bu düşüncelerden sıyrılmaları için tasavvufa, Hz. Mevlana'ya yönelmeleri gerekiyor." ifadelerini kullandı.
Program sonunda Vali Muammer Erol ve Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, sempozyuma katılanlara plaket takdim etti. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir