• DOLAR 32.274
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2409.464
  • ...
Hafızlara taç töreni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Nizip`te hafızlık eğitimini bitiren 13 kız öğrenci için taç giyme töreni yapıldı.

Nizip Müftülüğüne bağlı Yatılı Kız Kur’an Kursunda hafızlık eğitimini bitiren 13 öğrenciye, Müftülük konferans salonunda düzenlenen törenle taç takıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Belgin Aydın, törende yaptığı konuşmada, Kur’an Kursu konusunda çok güzel bir yönetmenliğin hayata geçtiğini, eğitim programlarına yeni bir düzenleme getirildiğini kaydetti.

Yeni yapılan değişiklikle kursları belli bir saate ve mesaiye bağlı kılmadıklarını, kursları kategorilere ayırdıklarını ifade eden Belgin, şunları söyledi:

‘’Hafızlık eğitimi veren kurslara Başkanlık olarak özel ilgi gösterdik. Onlardan çıkan en kaliteli hocalarımız kurs hocası oluyor, en kaliteli delikanlılarımız imam ve müezzin oluyor, tahsil hayatına devam ederek müftü oluyor. Bu nedenle bizim için hafızlık kurslarında eğitim kalitesi çok öneml. Hafızların sadece ezberlerinin kalitesini değil şahsiyet, karakter ve eğitim kalitesini artırmaya çalıştık."

İlçe Müftüsü Mustafa Genç de töreni düzenlemekten mutlu olduklarını söyledi. Hafızlar kadar onların eğitmenleri ve ailelerinin de böyle bir günü beklediklerini ve o güne ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Genç, hafızları tebrik etti.

Konuşmaların ardından hafızlara katılımcılar tarafından taçları takıldı.

Törene, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Gaziantep Müftüsü Mahmut Karatepe ve davetlier katıldı. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir