• DOLAR 32.22
  • EURO 34.734
  • ALTIN 2450.849
  • ...
Gök,`Batman Halkına Hizmet İçin Aday Adayı Oldum`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN -Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Başkanı Dr. Aydın Gök, geçtiğimiz günlerde Batman Belediye Başkanlığı görevi için aday adaylığını açıklayarak partisinin il başkanlığından istifa ettiğini duyurdu.

Batman`ın sevilen belediye başkanlarından ve kentte yaptığı hizmetlerle halkın büyük teveccühünü alan Salih Gök`ün oğlu olan Dr. Aydın Gök, doktorluk yaptığı dönemlerde de dürüst kişiliği ile Batman halkının yakından tanıdığı bir isim. HÜDA PAR`ın yoğun bir tempoyla seçimlere hazırlandığı Batman`da, Gök`ün bu partiden aday adaylığını açıklaması halkta heyecana neden oldu. Hakkında merak edilenleri, belediyecilik anlayışını ve neden HÜDA PAR`ı tercih ettiği ile ilgili sorularımızı Gök`e yönelttik.

İşte Batman belediye başkan aday adayı Dr. Aydın Gök`e yönelttiğimiz sorular ve aldığımız yanıtlar…

Siyasete nasıl ve ne zaman başladınız?

Siyaset yönetme sanatıdır

Gök: "Malumunuz bölgemiz yüz yıllardır politize bir bölgedir. Özellikle on yıllardır üzerinde türlü türlü sağ ve sol iç ve dış, ulusal ve küresel derin güçlerin hesapları oldu. Ve halkımızı bu derinlere kul ve köle yapacak projeleri, her türlü kirli oyun ve entrikaları paravan güçleri de devreye sokarak uygulamaya çalıştılar.

Bu kaos ve çatışma dönemlerinde her aile mutlak surette bir şekilde zarar gördü, bir veya birkaç ferdini kaybetti. Dolayısıyla bu bölgede yaşayıp ta siyasetten uzak kalan çok az kimse görürsünüz. Siyaset yönetme sanatıdır. Yönetenler, yönetilenler için vardır. Yönetilenlerin selameti yöneticilerin adil oluşu, doğruluğu ve eminliğiyle olur. Siyaseti sadece hakim anlayışla politika olarak alırsak siyaset sahnesinde yeniyiz. Fakat toplumun sorunlarına, halkımızın dertlerine ve sıkıntılarına duyarlılık göstermek, çare bulmaya çalışmak ve çözüm üretme noktasında yıllarca siyasetin içinde olduk.

Farklı mecralarda, değişik kulvarlarda mesela STK`larda karşılığını sadece Allah`tan bekleyerek halkımıza faydalı olmaya çalıştık. Siyasi alanda yasaların, hakim şartların farklı siyasi görüşlere toleransı oranında siyasi düşünceler konum belirler. Mesela İslami siyasi düşünceye sahip camialar İslami hassasiyetlerine halel getirip getirmediği oranda konum belirlerler. Biz de şartların daha müsait olduğu bu dönemde daha aktif siyaset yapma gereği duyduk. Rabbim hak üzerinde ayaklarımızı sabit kılsın.

Neden HÜDA PAR?

HÜDA PAR kurtuluş gemisidir

Gök: Şahsım olarak yaşadığım ana kadar gerek memuriyet hayatımda ve gerekse siyasi hayatta toplumun ekserinin hayata bakış açısıyla, kendimin ve ailemin menfaatini önceleyen bir yaklaşımla hayata bakmış olsaydım iş hayatımda da siyasi hayatta da lehime değerlendirebileceğim cazip fırsatlarım oldu. Fakat çıkar ve menfaat beklemeksizin mükafatını sadece Allah`tan ( cc ) bekleyen kutlu bir davanın neferi olarak görüyorum kendimi. Siyasi alanda da bu kutlu davanın biricik temsilcisi olan Hür Dava Partisi`nin tabii bir neferiyim. Sayın Genel Başkanımızın da dediği gibi, `Davamız parti veya particilik değildir. Fakat biz bir dava partisiyiz. `Bu dava ve HÜDA PAR benim için bir `Sefine-i Necat` tır. Yani kurtuluş gemisidir.

Daha önce de defaaten söylediğimiz gibi, HÜDA PAR İslam`ı referans alan, toplumun dert ve sıkıntılarına İslami bir hassasiyetle yaklaşan ve çözüm arayan bir partidir. Şüphesiz İslam`ın dışındaki diğer tüm düşünceler toplumuza yabancıdır ve toplumumuzun dokusuyla uyuşmazlar. İpleri bir şekilde küresel egemenlerin elindedir. Hak için, halkımız için, İslam ümmetinin vahdeti için ve dünya halklarının kardeşçe yaşamaları için ve faziletli bir toplumun oluşturulması için, geleceğe dair endişesi olan herkesi HÜDA PAR` a davet ediyoruz.

Batman Belediyesi denildiğinde hizmette Batman halkının aklına merhum Salih Gök geliyor. Siz onun oğlusunuz ve eğer Aydın
 
Gök seçilirse Batman neleri kazanır?

Belediye halkın malıdır ve yetim malı gibi değerlendirip muhafaza edeceğiz

Gök: Rahmetli Batman Belediye Başkanı Salih Gök ne bir ağa ne bir şeyh ve ne de üniversite mezunuydu. O hayata ve maddeye bakışını İslam`dan almış, İslam mektebinde Resülullah`ın manevi eğitiminden geçmiş bir seyda idi.
Hak ve adalet konusundaki hassasiyetini, samimi duygularını ifade etmek için başkan seçildiğinde ilk iş olarak Belediyenin kapısına `Rüşvet alan da veren de mel`undur` Hadis-i Şerif`ini astırdı. Ve Başkan olduğu sürece, yönetimlerde en önemli olan bu ikaza dikkat etmeye çalıştı, hassasiyetini yitirmedi. Dürüstlük konusunda hayatı sohbet konusu olacak misallerle doludur. Allah mekanını cennet eylesin.

Şimdi kendimize gelelim. Allah`a hamd olsun onun terbiyesiyle büyüdük. Hayata dair İslami hassasiyetlerini kendim de inanarak benimsedim. Fakat şunu samimiyetle ifade edeyim ki mevki ve makamın, saltanatların babadan oğula geçtiği bir sistemi ömrümce benimsemedim. Her kesin amelince yargılanacağı, sorumlu tutulacağı bir akideye iman ettim. Rahmetli babamın manevi kazanımları kendinedir. Rabbim kat kat arttırsın. Bize en değerli mirası bıraktı. Kendisiyle övünebileceğimiz adil, doğru,dürüst bir yaşamı ve dik duruşu bıraktı. İnşaallah kendisinin de beslendiği kaynaktan faydalanmış biri olarak yönetim bize nasip olursa `Belediye halkın malıdır ve yetim malı gibi değerlendirip muhafaza edeceğiz. ` şiarıyla yöneteceğiz.

Bizi huzur ve saadet menziline götürecek bütün araçların mükemmel olması en makbulüdür. Konuyu açmak gerekirse bir yola çıkarken aracın en iyisi, şoförün en güveniliri ve donanımlısı ve yolun en selametlisinin seçilmesi en akıllıcasıdır. Hamdolsun Hür Dava Partisi dediğim gibi binilecek en güvenilir Sefine-i Necat`tır. Yani kurtuluş gemisidir. Acizane bu göreve layık görülürsem Rabbime sığınarak, bu görevi ağır bir vebal olarak değerlendirip mükafatını sadece O`ndan bekleyerek ve bu yükü ahiretime bir kurtuluş vesilesi yapmaya çalışacağım inşallah. Yola gelince Yolun en selametlisi İslam`dır. O`ndan başka yol arayanlar hep zarar etmişlerdir.

Şu an yönetimde olan Belediyenin hizmetlerini nasıl görüyorsunuz? Sorunlara siz nasıl bir çözüm getireceksiniz?

Halkımız HÜDA PAR belediyeleriyle hizmetin her türlüsünü görecek

Gök: Hür Dava Partisi kurulduğunda parti kurucularımız özellikle şunu da vurguladılar: Bizim muhalefet anlayışımız farklı olacak. Hak kimden gelirse gelsin kabul edeceğiz, takdir edeceğiz. Ama yanlışı kim yaparsa yapsın yanlış diyeceğiz ve karşısında olacağız. Fakat siyasette yükselmek için her yolu mubah görmeyiz. Hele hele sürekli rakiplerimizin kusurlarını gündeme getirip rakiplerimizin sırtına basıp yükselmeyi kendimize yakıştırmayız.

Üç dönemdir iktidarda olan mevcut belediyenin icraatları ortadadır ve halkımız bunu görüyor. Sıkıntılarını bizzat yaşıyor. Ben bir partili olarak değil burada yaşayan bir Batmanlı vatandaş olarak söylüyorum. Konuşulacak çok şey var fakat takdiri halkımıza bırakıyorum. Yalnız şunu da ifade edeyim ki, bölgemizde örnek gösterebileceğim, belediye hizmetleriyle ihya olmuş hiçbir bölge şehrini göremiyorum. İnşaallah Allah nasip ederse aziz halkımız HÜDA PAR belediyeleriyle hizmetin her türlüsünü görecek.
Belediyecilik anlayışımız ve bu konudaki projelerimiziİnşaallah önümüzdeki günlerde halkımızla paylaşacağız. Bu konuda uzun süredir çalışmalarımız var. Son olarak şunu ifade edeyim. Batman halkına hizmet için aday adayı oldum. Seçim döneminin Batman`ımızda ve bölgemizde sükûnetle geçmesini dilerim.

Dr. Aydın Gök kimdir ?

Evli ve dört erkek bir kız çocuğu babası olan Gök, 1966 yılında Batman`ın Hasankeyf ilçesine bağlı Mebiye köyünde doğdu. Sırasıyla Batman Devrim İlkokulu, Petrol Ortaokulu ve Batman İmam Hatip Lisesi`nden mezun olan Gök, 1994 yılında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi.

Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra meslek hayatına Batman`ın Beşiri ilçesinde başlayan Gök, yıllarca Batman`da farklı sağlık kurumlarında doktorluk yaptı.

HÜDA PAR Batman İl Teşkilatını kurmak için Batman Bölge Devlet Hastanesindeki görevinden istifa eden Gök, bu defa da Batman Belediye Başkan aday adaylığı için Hür Dava Partisi Batman İl Başkanlığı görevinden istifa etti.
 
(Muhyettin Beyca/M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir