• DOLAR 32.57
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2451.939
  • ...
"Bütün çabamız Seydişehiri, ikinci Medine haline getirmektir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Konya'nın Seydişehir Belediyesi tarafından inşa edilerek ilk kez geçmiş kültürün gelecek nesillere aktarılması amacıyla 29 Ekim 2013 'de ziyarete açılan Seydişehir Belediyesi Adile Baysal Kültür Sanat Evi ve Seydişehir Müzesi 'nde, yüze yakın emekli öğretmen "Geçmiş Kültürümüzü Hep Birlikte Yâd Edelim Projesi" kapsamında Belediye Meclis Üyeleri ve basın mensuplarının da aralarında bulunduğu toplantıda bir araya geldi.

Emekli öğretmenlere Seydişehir Belediyesi Kültür-Sanat Evi ve Seydişehir Müzesini gezdiren Belediye Başkanı Abdulkadir Çat günün anısına cüzdan armağan etti. Emekli öğretmenler kendilerini davet eden Belediye Başkanı Abdulkadir Çat'a hatırlandıkları için teşekkür ederek mutluluklarını dile getirdiler.

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat burada yaptığı konuşmada, 'Geçmiş Kültürümüzü Hep Birlikte Yâd Edelim Projesi' kapsamında çocukların ilim irfan sahibi olmasında, onların yüksek ahlaklı, ülkelerini seven bireyler olarak yetişmelerinde en büyük pay sahibinin değerli olduğunu söyledi.

Zengin ve köklü tarihi mirasın sonraki nesillere aktarılması amacıyla, Seydişehirde şimdiye kadar hiç bir çalışmanın yapılmadığı düşüncesinden hareketle ilk defa Seydişehir Belediyesi-Adile Baysal Kültür Sanat Evi ve Seydişehir Belediye Müzesini hizmete sunduklarını belirtek Çat, Bütün çabamız Medine -i Sani, İkinci Medine olarak ilahi bir emirle Seyyid Harun Veli Hz. tarafından kurulan Seydişehir'imizi, bu tarihî misyonuna lâyık ve asrın gereklerine uygun bir cazibe merkezi haline getirmek Yegâne amacımız Marka Şehir Seydişehir oluşturma vizyonuyla 'İyi ki Seydişehir'de Yaşıyorum' algısını zihinlerde ve gönüllerde oluşturarak halkımızı kaliteli yaşam standartlarına ulaştıracak hizmetler sunabilmektir." Dedi.

Seydişehir ve Türkiye'yi en önemli kültür merkezlerinden biri konumuna getirmeyi çok önemsediklerini ifade eden Çat konuşmasını şöyle sürdürdü: "Geçmişten günümüze ulaşan tarihi ve kültürel mirası koruma ve yaşatma misyonumuzu, gelecek nesillere bırakmak ideali ve kararlılığımızla restorasyon çalışmalarımızı tamamladığımız Seydişehir Belediyesi- Adile Baysal Kültür Sanat Evi ve kurduğumuz Seydişehir Müzesinin geçmişimizi geleceğe taşıma adına mihenk taşı oluşturduğumuza inanıyoruz. Uzun uğraşlar sonunda bir araya getirdiğimiz Seydişehir Belediyesi Adile Baysal Kültür Sanat Evi ve Seydişehir Müzesinin geçmiş kültürümüzü ve bölgemizin tarihi zenginliğini yaşatmada önemli bir boşluğu doldurduğuna inanıyoruz. Geçtiğimiz ay yaşama geçirdiğimiz bu projenin 6 bine yakın ziyaretçiye ulaşması ve halkımızın gösterdiği ilgi bizi son derece mutlu ediyor. Eser ve eşya bağışlayarak katkı sağlayan ve destek veren aziz hemşerilerimize ve teşrif ettiğiniz için sizlere teşekkürlerimi, şükran ve minnetlerimi sunuyorum. "

Emekli öğretmenler adına konuşan Orhan Doğu ise "Gerçekten bize böylesine sıcak bir ortamı sağlayan Seydişehir Belediye Başkanımız Sayın Abdulkadir Çat'a minnet ve şükranlarımızı ifade etmek istiyoruz. Başkanımız ilçemize layık ve faydalı A'dan Z'ye hizmetlerle, cansiperane bir şekilde ekibiyle birlikte çalışmakta. Kendilerine minnettarız" şeklinde konuştu. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir